Nordstar CS-35V3A-MB137AY4H – aer conditionat cu inverter si 12000 BTU putere de racire

Nu mai este foarte mult timp pana cand caldurile caniculare vor ajunge si la noi in tara. Intr-un cuvant mai sunt cateva luni si sezonul de vara incepe, cu calduri insuportabile si nopti nedormite. Din acest motiv este bine sa fii pregatit cu un aparat de aer conditionat. Daca nu ti-ai montat pana acum sau daca cel vechi nu mai functioneaza cum trebuie atunci te poti orienta catre un model nou, cu consum redus de energie si putere mare de racire.

Este ideal ca acesta sa fie cumparat cu cel putin 2 luni inainte ca temperaturile ridicate sa-si faca simtita prezenta din simplul fapt ca pretul pentru montarea acestuia va fi unul redus iar timpul de asteptare va fi scurtat. Daca alegeti sa montati aparatul de aer conditionat exact in sezon este posibil ca pretul pentru montarea acestuia sa fie unul ridicat iar timpul de asteptare sa depaseasca 2-3 saptamani, in functie de oras.

Nordstar CS-35V3A-MB137AY4H  unitate interioara

Modelul recomandat astazi este unul marca Nordstar, acesta fiind perfect pentru un apartament intreg de maxim 3 camere. Poate ca multe persoane nu au auzit pana acum de acest producator insa trebuie sa stiti faptul ca Nordstar este un producator cu renume in domeniul aparatelor de aer conditionat si in general tot ce tine de aparate de racire. Cel mai important lucru la un produs de acest gen este compresorul, acela facand practic toata treaba.

In cazul de fata compresorul din dotare este unul Panasonic, adica unul de calitate care va ofera o garantie a calitatii. Asa cum se poate observa unitatea interioara este una destul de simpla, asemanatoare cu ce intalnim si la restul producatorilor. Display-ul folosit pentru afisarea informatiile despre temperatura si programul folosit este asezat pe centru. Telecomanda este foarte mica avand insa in componenta toate butoanele uzuale. De asemenea aceasta are si un mic display, acolo unde veti afla informatii despre programul setat precum si temperatura.

Trebuie stiut faptul ca inclus in pret nu este si kitul de instalare, acesta fiind achizitionat separat de la firma care se ocupa de montajul acestuia. Asa cum am precizat de la inceputul acestui articol puterea maxima este de 12000 BTU pe ora. Fiindca este un aparat care foloseste tehnologia Inverter consumul de energie este unul scazut, indiferent ca este folosit pentru racire sau incalzire. Atunci cand este utilizat pentru racire consumul este de 219 kw pe an iar atunci cand este folosit pentru incalzire 1068 kw pe an. Pentru incalzire acesta poate fi utilizat pana la o temperatura maxima de -10 grade la exterior, daca aceasta scade mai mult de atat aparatul nu mai functioneaza.

Este un aparat silentioas (atat unitatea din interior cat si cea exterioara), la interior nivelul de zgomot este in functie de treapta de ventilare, acesta poate fluctua intre 40 si maxim 50 dB(A). La exterior nivelul de zgomot este putin mai mare insa nu deranjat, 63 dB(A), cred ca poate fi montat fara probleme chiar si langa geam, acesta nu va deranja nici macar pe timpul noptii, atunci cand este liniste. Garantia oferita de producator este de 24 luni insa pentru a beneficia de aceasta este necesara ca instalarea sa fie facuta de un service autorizat.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *