Nordstar CS-32V3A-1C137AY4A – aer conditionat cu kit de instalare inclus, economic si silentios

Chiar daca suntem in plin sezon de vara, inca nu este timpul pierdut pentru alegerea unui aparat de aer conditionat, avand in vedere temperaturile extreme de afara. Daca aveti in plan achizitionarea unui aparat nou pentru locuinta dumneavoastra, recomand sa alegeti un model din zona premium, chiar daca la inceput veti plati mai mult, in timp veti recupera investitia prin facturi mai mici la energie. De obicei aparatele mai ieftine sunt incadrate in clase de consum energetic mai proaste, avand un consum crescut.

Un producator cu renume si experienta in domeniu este si Nordstar, modelul pe care il recomand celor care vor sa climatizeze o locuinta cu pana la maxim 3-4 camere este CS-32V3A-1C137AY4A. Este un aparat aparut recent pe piata din Romania, pe care il puteti gasi in oferta acestui magazin verifica oferta actuala, inclus in pret fiind transportul precum si kitul de instalare (traseul frigorific in limita a 3 metri). In felul acesta, dupa achizitionare veti plati mai putin pentru instalare. Din experienta personala, costul instalarii este cuprins intre 350-400 lei, in functie de oras sau firma. Trebuie sa optati pentru o firma autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa ramaneti fara garantie (24 de luni).

Nordstar CS-32V3A-1C137AY4A unitate interioara

Ajunsi la capitolul design, cei de la Nordstar au mizat pe un aspect clasic, facand acest aparat unul usor de integrat in orice camera din locuinta. Unitatea interioara este alba iar pe centrul acesteia este prezent un mic display LCD care indica temperatura setata. Informatii suplimentare cu privire la temperatura setata, treapta de ventilare sau programul folosit, sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda. Dimensiunile sunt cele uzuale, facand posibila instalarea aparatului chiar in spatiul ocupat de vechiul aparat (daca exista), fara sa mai fie nevoie de alte gauri in perete.

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, cei 12000 BTU fac acest model unul potrivit pentru un apartament standard, cu pana la 2-3 camere. Se poate folosi fara probleme si pentru spatii mai largi, insa atunci randamentul va scadea iar consumul de energie va creste. De aceea, pntru spatii comerciale, birouri sau locuinte mult mai spatioase, recomand modele cu cel putin 18.000 BTU. Conform specificatiilor acesta este incadrat in clasa de consum energetic A+ atunci cand este utilizat pentru racire si A atunci cand este folosit pentru incalzire. In ambele situatii consumul de energie este unul scazut, care nu va creste cu mult factura la energia eletrica.

Acest lucru se datoreaza in mare parte compresorului tip Inverter marca GMCC (acelasi compresor pe care il intalnim si la aparatele marca Samsung), care nu doar scade consumul dar face ca aparatul sa poata functiona pana la temperaturi de -15 grade. Este un aparat si foarte silentios, zgomotul produs de unitatea interioara fiind cuprins intre 39-48 decibeli. Functiile din dotarea lui Nordstar CS-32V3A-1C137AY4A sunt cele uzuale, intalnite in prezent la majoritatea aparatelor tip Split, de aceea nu voi mai insista la acest capitol. 🙂

Articole similare:

Un comentariu pentru “Nordstar CS-32V3A-1C137AY4A – aer conditionat cu kit de instalare inclus, economic si silentios

  1. Foarte bune produsele marca NORDSTAR, am 2 aparate acasa si amandoua functioneaza foarte bine, uneori chiar non-stop! consumul nu este o problema, au INVERTER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *