Mitsubishi Electric MSZ-DM25VA – aer conditionat inteligent cu putere de 9000 BTU

Ceva mai scump fata de modelele despre care am vorbit in articolele anterioare, astazi aducem la review un aparat de aer conditionat din seria 2016 a producatorului japonez Mitsubishi. MSZ-DM25VA este recomandat pentru incaperile mici si mijlocii, avand o putere de racire de numai 9000 BTU. Este aparut recent in Romania iar cea mai buna oferta eu am gasit-o aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul pana la locuinta dumneavoastra. Are garantie 36 de luni, adica cu un an peste ce ofera majoritatea producatorilor autohtoni.

Trebuie precizat ca inclus in pret nu este inclusa instalarea si nici kitul pentru instalare, acestea trebuiesc platite separat. De asemenea, pentru a putea beneficia de garantie trebuie sa optati pntru instalarea aparatului de catre o firma autorizata de producator. Desi in momentul in care scriu acest articol nu este chiar vreme de aer conditionat, recomand achizitionarea si instalarea acestuia inainte de inceperea sezonului estival. Daca alegeti sa instalati aparatul pe timpul verii este posibil sa trebuiasca sa asteptati si pana la 2 saptamani, fiind o perioada aglomerata pentru firmele de montaj.

Mitsubishi Electric MSZ-DM25VA unitate interioara

La exterior, Mitsubishi Electric MSZ-DM25VA dispune de un design clasic, atat unitatea interioara cat si cea exterioara pastreaza aspectul uzual, intalnit de obicei la modelele de acest gen. La capitolul dimensiuni acesta se incadreaza in standardele actuale, fiind un bun inlocuitor pentru aparatul cel vechi (nu trebuie sa mai facei alte gauri in perete sau sa schimbati suportul). De asemenea acesta contribuie la mentinerea unui maxim de confort prin emisii sonore minime, zgomotul produs de unitatea interioara fiind incadrat intre 22 si 43 deciblei. Nici unitatea exterioara nu este foarte zgomotoasa, aceasta avand un zgomot constant de 63 decibeli.

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, cei 9000 BTU/h sunt suficienti pentru a raci/incalzi un apartament cu 2-3 camere standard. Acesta are un consum redus de energie, fiind incadrat de catre producator in clasa de consum energetic A+, cu un consum de 730 wati atunci cand este utilizat pentru racire si 870 atunci cand este folosit pentru incalzire. Acest consum redus este dat in totalitate de compresorul Inverter care permite variatia in mod eficient a vitezei compresorului si in consecinta a puterii livrate de sistemul de climatizare, in conformitate cu cererea de racire sau de incalzire.

Comparativ cu sistemele de aer conditionat traditionale cu viteza fixa (On/Off ), sistemul de climatizare cu DC Inverter ajunge initial la temperatura dorita si o mentine stabila, fara variatii deranjante, cu avantajele confortului si al consumului mai redus de energie. Compresorul utilizat este marca proprie, Mitsubishi Electric. La capitolul functii acesta vine echipat cu functiile uzuale, intalnite de obicei la orice aparat de acest gen: racire, incalzire, ventilare, dezumidificare, dezghetare, timer, sleep si auto. O dotare deosebita si mai rar intalnita este cea de WiFi Ready, cu ajutorul careia va puteti conecta la aparat cu smartphone-ul, oferindu-va in acest fel acces la functiile standard, de la distanta.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *