LG Prestige H12AL – 12000 BTU/h cu cel mai mic consum de energie posibil

Daca zilele trecute discutam despre H09AL, un model din noua serie Prestige, marca LG, astazi aducem la review fratele mai mare, cu putere de racire/incalzire 12.000 BTU, potrivit pentru spatii mai largi. Practic este acelasi aparat (cu aceleasi functii, dotari si design), doar cu o putere de racire ceva mai mare. Acest model desi este mai scump are acelasi consum de energie foarte bun, fiind cel mai economic aparat de aer conditionat cu putere 12.000 BTU/h pe care il poti cumpara in aceasta perioada.

Asa cum am mentionat in articolul anterior, recomand achizitionarea acestuia inaintea inceperii sezonului estival, in felul acesta veti putea avea produsul functional intr-un timp foarte scurt. De asemenea, pentru ca face parte dintr-o generatie destul de noua, acest model nu este disponibil in oferta multor magazine online. Cel mai bun pe care l-am gasit in aceasta perioada este aici verifica oferta actuala, inclus fiind si transportul. Dupa achizitionare trebuie sa luati in considerare si instalarea acestuia. Pretul pentru montaj poate varia, insa din experienta personala acesta este in jur de 350-450 lei. Recomand sa alegeti o firma autorizata de catre producator pentru instalare, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia (36 de luni). Trebuie mentionat ca perioada de garantie se poate extinde cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost.

LG Prestige H12AL unitate interioara

La exterior LG Prestige H12AL pastreaza acelasi design clasic, intalnit la majoritatea aparatelor din aceasta categorie de pret. Informatiile cu privire la temperatura setata, treapta de ventilare sau programul utilizat sunt disponbiile pe display-ul prezent pe telecomanda. Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui articol, cei 12.000 BTU sunt de ajuns pentru a raci/incalzi o locuinta cu maxim 3 camere. Se poate utiliza si pentru ceva mai spatios, insa atunci randamentul acestuia scade iar consumul de energie creste.

Chiar daca este un aparat cu putere de racire destul de mare, acesta este incadrat in clasa de consum energetic A+++, avand un consum extrem de mic. Este cel mai economic aparat de aer conditionat cu 12.000 BTU/h pe care il puteti cumpara in aceasta perioada. Conform detaliilor tehnice puse la dispozitie de catre producator, aparatul are un consum de 770 wati atunci cand este utilizat pentru racire, si 830 wati atunci cand il veti folosi pentru incalzirea locuintei. In ambele situatii consumul este unul foarte bun, care nu va creste costul facturii la energie decat cu cateva sute de lei, chiar si utilizat zilnic.

Ca o mica paranteza, consumul redus este datorat in mare parte compresorului tip Inverter. Acesta nu doar ca reduce consumul dar face ca aparatul sa fie si foarte silentios. De asemenea, pentru ca aerul ventilat de aparat sa fie intotdeauna curat si lipsit de mirosuri neplacute, acesta este dotat cu filtru 3M si LG, ambele fiind necesare pentru a elimina micro-particulele nocive, inclusiv virusuri, bacteriile si alergenii pentru a oferi un mediu mai sigur, mai sanatos. Ca o concluzie la finalul acestui review, LG Prestige H12AL este un AC scump dar care trebuie privit ca o investitie pe termen lung. In timp banii investiti la inceput ii veti recupera prin facturi la energie mai mici.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *