LG Prestige H09AL – aer conditionat din generatia 2016, cu consum redus si performante de top

Chiar daca in ultima perioada, vremea de afara ne-a jucat feste, acum este momentul oportun pentru achizitionarea unui aparat de aer conditionat. Daca alegeti sa il cumperi din timp il poti avea functional chiar la inceputul sezonului estival. Daca alegi sa il cumperi in plin sezon estival este posibil ca instalarea acestuia s-ar putea sa intarzie destul de mult. La review avem astazi un model din noua generatie LG, mai exact Prestige H09AL, aer conditionat extrem de eficient si economic, potrivit pentru o locuinta cu maxim 2-3 camere.

Pretul este unul pe masura performantelor, insa produs este genul cu care iti recuperezi o parte din investitie dupa un timp de utilizare. In momentul de fata LG Prestige H09AL este cel mai economic aparat de aer conditionat pe care il poti cumpara. Este un model aparut recent pe piata din Romania, de aceea este disponibil doar la cateva magazine online. Eu am gasit cel mai bun pret aici verifica oferta actuala, inclus fiind si transportul. Vine fara kit de instalara, iar dupa achizitionare va trebui sa platiti in plus pentru instalarea acestuia. In functie de oras sau firma care se ocupa de montaj, pretul instalarii poate fi cuprins intre 350 si 450 lei. Trebuie sa aveti in vedere si acest cost, inainte de a cumpara aparatul.

LG Prestige H09AL unitate interioara

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui articol, H09AL este un model cu putere de racire destul de mica, deci nu il recomand pentru spatii foarte largi. Cei 9000 BTU consider ca sunt suficienti pentru racirea unui apartament cu maxim 2 camere. Se poate utiliza si pentru spatii mai largi, insa atunci randamentul scade iar consumul de energie creste. Conform specificatiilor acest model este incadrat in clasa de consum energetic A+++ atunci cand este utilizat pentru incalzire/racire. Este cel mai economic aparat de aer conditionat cu putere de racire 9000 BTU. Consumul de energie este de 490 wati atunci cand este utilizat pentru racire si 570 watu atunci cand este folosit pentru incalzirea locuintei.

De asemenea, pentru a reduce consumul acest aparat este dotat si cu functia speciala Active Energy Control, care permite sa alegeti nivelul de consum de energie in functie de situatie. Normal: 100% racire la 100% consum de energie Pasul 1: Apasati butonul o data pentru 85% din capacitatea de racire si 77% consum de energie. Etapa 2: Apasati butonul de doua ori pentru 66% din capacitatea de racire si un consum de energie de 51%. Pentru ca aerul ventilat de aparat sa fie intotdeauna curat, lipsit de mirosuri neplacute sau bacterii, acesta este echipat cu filtru 3M & LG, care elimina micro-particulele nocive, inclusiv virusuri, bacteriile si alergenii pentru a oferi un mediu mai sigur, mai sanatos.

Consumul redus este datorat in mare parte compresorului tip Inverter. Acesta nu doar ca face ca LG Prestige H09AL sa aiba un consum scazut de energie, dar il face si mult mai silentios. Asa cum specifica si producatorul, acest model este Wi-Fi Ready, asta inseamna ca poate fi controlat direct din smartphone, cu ajutorul unei aplicatii. Totusi, acest lucru este posibil doar dupa ce alegeti sa cumparati un adaptor wireless compatibil. Momentan nu stiu daca acest se gaseste in oferta magazinelor online din Romania, insa pe viitor este posibil sa apara.

Articole similare:

Un comentariu pentru “LG Prestige H09AL – aer conditionat din generatia 2016, cu consum redus si performante de top

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *