LG P12RL – aer conditionat premium cu filtru de protectie micro 3M

Daca in urma cu cativa ani pe timpul verii era suficient sa ai un ventilator mai puternic pentru a „scapa” de caldura, in prezent fara un aparat de aer conditionat nu cred ca te poti odihni. Temperaturile au crescut in fiecare an si indiferent daca locuiesti la casa sau apartament cu siguranta esti afectat de gradele in plus din timpul zilei. Din fericire apararele de aer conditionat au devenit mai accesibile ca oricand iar un model de top precum cel despre care vom discuta astazi poate fi cumparat chiar si de o persoana cu venituri medii.

LG P12RL l-am cumparat online in urma cu un an de zile de aici, avand nu doar cel mai bun pret dar si transport gratuit. Chiar daca inclus in pret nu am avut instalarea si nici kitul de instalare eu am fost multumit fiindca am ales un produs premium, cu performante de top. Dupa achizitionare am apelat la o firma autorizata pentru instalarea acestuia si in maxim 5 zile aparatul era deja functional. Din experienta personala pot spune ca pretul montajului m-a ajuns undeva in jurul sumei de 350-400 lei, bineinteles acesta poate varia in functie de oras si firma. Lista cu firmele autorizate pentru montaj o gasiti aici.

LG P12RL unitate interioara

Unitatea interioara arata foarte bine, este complet alba si foarte simpla, in felul acesta putand fi montata in orice camera din locuinta, fara sa „strice” aspectul interior al incaperii. Informatiile legate de temperatura, programul setat precum si treapta de ventilare sunt disponibile pe telecomanda, aceasta fiind dotata cu un display tip LCD. Dimensiunile sunt cele standard, intalnit de obicei la orice aparat din aceasta categorie.

Cei 12000 BTU sunt suficienti pentru a raci fara probleme un apartament cu maxim 3-4 camere. Bineinteles, poate fi utilizat si pentru spatii mai largi decat atat insa randamentul aparatului scade. Conform producatorului atunci cand este utilizat pentru racire acest model consuma cel mai putin, fiind incadrat in clasa de consum energetic A++. Atunci cand este folosit pentru incalzirea locuintei consumul creste, ajungand sa fie incadrat in clasa de consum A. Indiferent de modul de utilizare LG P12RL ramane un aparat de aer conditionat economic.

Consumul redus este dat in primul rand de compresorul tip Inverter marca LG. Acesta nu doar reduce consumul dar face ca aparatul sa poata fi utilizat chiar si atunci cand temperatura externa ajunge pana la -15 grade, fiind foarte util si pe timpul iernii. Pentru ca aerul ventilat sa fie curat si lipsit de bacterii acesta este dotat cu filtru Plasmaster Ionizer, filtru de protectie micro 3M I dar si filtru de protectie dublu. Functiile din dotare sunt cele uzuale, si aici ma refer la: racire, incalzire, ventilare si dezumidificare. Ca o concluzie LG P12RL poate fi o alegere potrivita pentru cei interesati de un consum redus, silentiozitate si performante bune.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *