LG P09RL – aer conditionat premium cu filtru de protectie dublu si functie de autocuratare Plasmaster

Daca anul trecut am rezistat temperaturilor ridicate, la inceputul sezonului de vara 2015 m-am hotarat sa imi instalez un aparat de aer conditionat in apartament. Avand numai doua camere de racit nu cautam ceva cu putere mare ci mai degraba un model economic, cu consum de energie scazut. Dupa lungi cautari intr-un final m-am oprit la LG P09RL, un model din categoria celor premium insa cu pret accesibil chiar si pentru cei care nu sunt dispusi sa cheltuiasca foarte multi bani pentru acest gen de aparat.

In general fiind foarte multumit de produsele marca LG, pentru aer conditionat am decis sa merg pe mana acestui producator, mai ales ca este printre singurii producattori de aer conditionat care ofera garantie 36 luni. Am ales sa il cumpar online de aici, avand nu doar cel mai bun pret dar si transportul gratuit. Instalarea nu a fost inclusa in pret, costul acesteia a fost suportat de catre mine, dupa achizitionare. Din experienta personala pretul pentru montaj ar trebui sa fie undeva la 350-400 lei, in functie de firma si oras. Atentie, firma care se va ocupa de instalare trebuie sa fie autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator.

LG P09RL din fata

Aspectul acestuia este unul clasic, intalnit de obicei la orice aparat din aceasta categorie. Unitatea interioara este construita dintr-un plastic alb, care se integreaza foarte usor in orice camera din locuinta fara sa strice in vreun fel design-ul acesteia. Informatiile cu privire la treapta de ventilare, programul utilizat precum si temperatura setata sunt disponibile pe display-ul prezent pe telecomanda. Dimensiunile sunt cele standard, astfel daca vreti ca acest model sa il inlocuiasca pe cel vechi, o poate face destul de simplu fara a fi necesare alte modificari. Cei 9000 BTU sunt suficienti pentru a raci un apartament cu maxim 3 camere, poate fi utilizat si pentru spatii mai largi insa atunci randamentul scade iar timpul de racire creste.

Conform producatorului acesta este incadrat in clasa de consum energetic A++ atunci cand este utilizat pentru racire si clasa de consum A, atunci cand este utilizat pentru incalzire. Indiferent de modul de utilizare consumul de energie este unul scazut, din experienta proprie pot confirma acest lucru. L-am folosit zilnic, aproximativ 4-5 ore iar la final de luna acesta mi-a marit factura la energie cu aproximativ 60 lei. Acest consum scazut este obtinut cu ajutorul compresorului tip Inverter, acesta face posibila functionarea aparatului chiar si atunci cand afara sunt -10 grade.

Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat acest aparat este echipat cu doua filtre, unul micro 3M precum si un filtru de protectie dublu. Tot pentru eliminarea mirosurilor neplacute este prezenta si functia Plasmaster – aceasta usuca schimbatorul de caldura umeda pentru a preveni inmultirea mucegaiului si a bacteriilor. Functiile din dotare sunt cele intalnite de obicei la orice aparat de aer conditionat: racire, incalzire, ventilare si dezumidificare. In plus acest aparat este dotat cu modul Turbo (pentru o racire rapida a incaperii) si modul Silentios (pentru cel mai mic nivel al sunetului).

Articole similare:

Un comentariu pentru “LG P09RL – aer conditionat premium cu filtru de protectie dublu si functie de autocuratare Plasmaster

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *