LG Econo Inverter Z09EM – aer conditionat cu consum redus, accesibil si eficient

Daca zilele trecute discutam despre LG Z12EM, un aparat de aer conditionat cu putere de racire medie, astazi aducem la review acelasi model, de aceasta data cu putere de racire mai mica, acesta fiind recomandat pentru o locuinta cu maxim 3 camere. Este un model din gama 2016 a producatorului coreean, dotat cu functii si optiuni de top, toate acestea impreuna cu un consum de energie redus.

Am gasit cea mai buna oferta aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. Vine fara kit de instalare, insa din experienta personala pretul instalarii este undeva in jur de 350-450 lei, in functie de oras sau firma care se va ocupa de montaj. Trebuie sa apelati la o firma autorizata de producator, in caz contrar riscati sa ramaneti fara garantie (36 de luni). Cei de la LG sunt printre singurii producatori care ofera garantie 3 ani de zile pentru produsele din acest segment. De asemenea garantia se poate extinde cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost.

LG Econo Inverter Z09EM unitate interioara

La exterior, LG Econo Inverter Z09EM este un aparat obisnuit cu design clasic, usor de integrat in orice camera din locuinta, fara sa afecteze in vreun fel aspectul acesteia. Dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite in prezent la majoritatea aparatelor din acest segment. Informatiile cu privire la temperatura setata, treapta de ventilare sau programul utilizat nu sunt disponibile decat pe display-ul de la telecomanda. Asa cum am precizat inca de la inceputul articolului, cei 9000 BTU/h sunt de ajuns pentru racirea unui apartament sau locuinte cu maxim 3 camere.

Daca il veti utiliza pentru spatii mai mari, atunci randamentul acestuia va scadea iar consumul de energie va creste. De aceea, pentru locuinte mai spatioase recomand modelul cu 12.000 BTU, despre care v-am amintit la inceput. Consumul de energie este unul extrem de bun, aparatul fiind incadrat in clasa de consum energetic A+ atunci cand este utilizat pentru racire si A, atunci cand il veti folosi pentru incalzirea locuintei. In ambele situatii consumul este unul foarte bun, care nu va creste cu mult factura la energie, chiar si folosit zilnic.

Consumul de energie foarte bun este datorat in mare parte compresorului tip Inverter marca LG. Acesta nu doar ca reduce consumul dar face aparatul foarte silentios (atat unitatea interioara cat si cea exterioara). Asa cum scrie si in descrierea produsului, acesta este Wi-Fi Ready, asta inseamna ca poate fi controlat de la distanta, direct din smartphone, insa pentru acest lucru va trebui sa cunmparati un adaptor wireless (acesta nu vine la pachet si nici nu stiu de unde se poate achizitiona). Pentru ca aerul ventilat de LG Econo Inverter Z09EM sa fie intotdeuna curat si lipsit de bacterii, acesta este dotat cu filtru cu protectie dubla, conceput pentru a capta particulele de praf cu o marime de peste 10 microni, fiind principala protectie impotriva prafului si a bacteriilor.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *