LG Econo Inverter E18EM – aer conditionat compatibil WiFi, cu consum redus

Chiar daca vremea de afara nu ne duce cu gandul la vara, este bine sa fim pregatiti din timp si sa cumparam un aparat de aer conditionat inaintea inceperii sezonului estival. Acum preturile sunt mai bune iar instalarea se face intr-un timp mai scurt. Am spus-o si in articolele anterioare, un aparat de aer conditionat mai scump este de cele mai multe ori mai economic. Astfel diferenta de pret dintre un aparat ieftin si unul mai scump o poti recupera in timp platind mai putin la factura de energie electrica.

Asa cum ii spune si numele LG Econo Inverter E18EM este un aparat de aer conditionat cu consum redus de energie, desi capacitatea de racire/incalzire este una foarte mare. Este un model nou aparut pe piata din Romania, pe care il recomand pentru locuintele cu pana la 5 camere. De asemenea acest model poate fi utilizat si pentru spatii comerciale, chiar daca in cazul acesta randamentul ar scadea iar consumul de energie ar creste destul de mult. Cea mai buna oferta pentru E18EM am gasit-o online verifica oferta actuala, inclus in pret find si transportul. Pretul instalarii poate varia, insa din experienta personala acesta nu poate depasi 350-450 lei.

LG Econo Inverter E18EM din fata

La exterior, nu exista nicio diferenta intre acest model si unul mai ieftin. In general aparatele de aer conditionat dispun de acelasi design clasic, fara sa existe prea mari diferente intre branduri. Telecomanda este potrivita ca si dimensiune, se tine foarte bine in mana, raspunde bine la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv. Informatiile cu privire la temperatura setata, treapta de ventilare sau programul utilizat sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda. De asemenea acesta poate fi controla si wireless, cu ajutorul unei aplicatii pentru smartphone. Totusi, pentru acest lucr este necesar un Smart Wi-Fi Controller, pe care va trebui sa il cumparati separat. Pretul acestuia este unul destul de mare si nu stiu daca renteaza.

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui articol, cei 18000 BTU/h sunt de ajuns pentru climatizarea unei locuinte cu maxim 5 camere. Desi conform specificatiilor acesta este incadrat in clasa de consum energetic A, consumul de energie este unul destul de bun. Acesta are un consum maxim de 1720 wati atunci cand este utilizat pentru racirea locuintei, si 1540 wati atunci cand este folosit pentru incalzire. In ambele cazuri consumul este unul decent, mai ales daca tinem cont ca este un aparat cu putere foarte mare de racire.

Consumul redus este datorat in mare parte compresorului LG care foloseste tehnologia Inverter. Acesta nu doar ca reduce consumul dar face ca aparatul sa fie si foarte silentios. Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat, acest aparat este dotat cu filtru de aer cu protectie dubla, acesta fiind conceput pentru a capta particulele de praf cu o marime de peste 10 microni, fiind principala protectie impotriva prafului si a bacteriilor. Functiile din dotarea acestuia sunt cele uzuale, intalnite la majoritatea aparatelor de aer conditionat (racire/incalzire, ventilare, dezumidificare, timer, auto si sleep/night mode).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *