LG E12EM – aer conditionat premium cu filtru antimucegai si functie de autocuratare

Dupa ce la inceputul sezonului de vara am ales sa-mi instalez un aparat de aer conditionat marca LG pentru apartament, la scurt timp am fost nevoit sa caut ceva cu putere mai mare, pentru parintii mei. Avand un apartament cu 4 camere, modelul ales de mine nu era suficient pentru o racire rapida si economica, astfel ca m-am orientat catre ceva cu putere de racire 12.000 BTU, tot din portofoliul celor de la LG, acum dupa aproape doua luni de utilizare pot spune despre acest model ca s-a dovedit a fi o alegere inteleapta.

Asa cum am precizat si in articolul anterior, aparatele de aer conditionat marca LG au garantie 36 de luni, fiind printre singurii producatori de AC care ofera 3 ani garantie, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am ales acest producator. LG E12EM l-am gasit cu cel mai bun pret disponibil online aici, avand si transportul gratuit. Nu a fost inclus in pret kitul de instalare si nici montajul, acesta a fost platit dupa achizitionare catre firma care s-a ocupat de instalare. Atentie, aceasta trebuie sa fie autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator.

LG E12EM unitate interioara

Aspectul unitatii interioare (acesta fiind si singurul care ne intereseaza in general la aparatele de acest gen) este unul simplu si elegant, putand fi incadrata fara probleme in orice camera din locuinta. Dimensiunile sunt cele standard, intalnite de obicei la orice aparat din aceasta categorie, astfel ca poate inlocui fara modificari suplimentare, un alt model mai vechi. Asa cum am precizat la inceputul acestui review, am cautat un model cu putere mai mare de racire iar cei 12000 BTU sunt suficienti pentru a raci fara probleme intreg apartamentul. Asa cum am mai spus-o si in trecut, sunt sigur ca poate fi utilizat si pentru spatii mai largi decat atat insa randamentul acestuia va scadea. Fiindca unitatea interioara nu este dotata cu niciun display, informatiile cu privire la programul setat, treapta de ventilare sau temperatura setata sunt disponibile pe display-ul prezent pe telecomanda.

Conform producatorului atunci cand este utilizat pentru racire acest model este incadrat in clasa de consum energetic A+ iar atunci cand este folosit pentru incalzire in clasa de consum A. Pana acum n-am reusit sa il testez pe partea de incalzire insa pentru racire consumul de energie este unul redus – utilizat zilnic aproximativ 4-5 ore acesta mi-a marit factura la energie cu numai 50-60 lei. Acest consum este obtinut datorita compresorului tip Inverter, acesta face ca aparatul sa functioneze chiar si pe temperaturi de pana la -10 grade.

Pentru ca aerul ventilat de acesta sa fie intotdeauna curat, lipsit de bacterii sau microbi, LG E12EM este dotat cu filtru praf si antimucegai. Acestea se poate scoate foarte usor si se pot spala la jet de apa atunci cand este nevoie. Functiile din dotare sunt cele obisnuite, aici ma refer la: racire, incalzire, ventilare si dezumidificare. Mai sunt prezente si cateva moduri, precum cel Turbo (pentru racirea intr-un timp mai scurt a incaperii) si cel Silentios (pentru functionarea aparatului la cel mai mic nivel al sunetului).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *