LG E09EL – aer conditionat cu filtru antimucegai si putere de racire 9000 BTU

Desi sunt genul de persoana care iubeste caldura, temperaturile exagerat de ridicate din ultimele zile m-au facut sa-mi doresc putina racoare. Si cum nu aveam inca instalat un aparat de aer conditionat, am inceput prin a cauta oferte pentru un model accesibil dar cu raport pret/calitate bun. Nu cautam ceva cu foarte multe functii sau dotari, aveam nevoie de un aparat fara consum ridicat de energie dar care sa poata raci un apartament cu doua camere fara probleme.

Dupa lungi cautari intr-un final m-am oprit la modelul LG E09EL – un prim motiv pentru care am ales acest aparat a fost garantia de 36 luni. In acest moment nu stiu daca mai exista producatori care practic sa garanteze 3 ani de zile un produs. L-am cumparat online de aici, avand un pret foarte bun dar si transportul gratuit. In pret nu a fost inclus kitul de instalare si nici montajul, pentru instalare am ales o firma autorizata (in cazul contrar riscati sa pierdeti garantia) iar costul total a fost undeva la 400 lei – bineinteles acesta poate varia in functie de oras sau firma.

LG E09EL din fata

Aspectul acestuia este cel clasic, intalnit de obicei la aparatele din aceasta categorie. Unitatea interioara este complet alba si cred ca se poate integra fara probleme in orice camera din locuinta, fara sa „strice” in vreun fel design-ul acesteia. Dimensiunile sunt standard, astfel ca poate inlocui cu usurinta vechiul aparat de aer conditionat, fara sa mai fie nevoie de alte modificari. Informatiile cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare sunt disponibile pe display-ul prezent pe telecomanda.

Asa cum am precizat de la inceputul acestui articol, nu cautam ceva cu putere foarte mare. Cei 9000 BTU s-au dovedit a fi mai mult decat suficienti pentru a raci intreg apartamentul. Poate fi utilizat si pentru spatii mai largi de atat insa atunci randamentul scade iar timpul pentru racire creste. Conform specificatiilor tehnice acest model este incadrat in clasa de consum energetic A+ atunci cand este folosit pentru racire si A atunci cand este utilizat pentru incalzire. Pana acum n-am reusit sa il folosesc pe modul de incalzire asadar nu-mi pot da cu parerea despre consumul acestuia. In schimb mi-a venit si prima factura dupa ce am folosit aparatul zilnic aproximativ 4-5 ore pentru racire iar acesta mi-a adus un plus de aproape 50 lei.

Destul de bine as putea spune avand in vedere ca nu este chiar cel mai puternic aparat de aer conditionat. Consumul redus este dat in principal de compresorul tip Inverter, acesta reuseste sa faca aparatul mai silentios dar si utilizabil atunci cand temperatura externa ajunge pana la minim -10 grade. In dotarea acestuia intra si doua filtre pentru aer, unul este impotriva prafului iar celalalt este impotriva mucegaiului. Ca o concluzie LG E09EL este un aparat de aer conditionat cu raport pret/performanta foarte bun, avand consum redus de energie si putere de racire potrivita pentru un apartament cu maxim 2-3 camere.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *