LDK 09K CHA-I – aer conditionat accesibil cu compresor Inverter

In plin sezon de vara, aparatul de aer conditionat este genul de produs care n-ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta. Spun acest lucru dupa ce, in urma cu 2 ani de zile mi-am instalat primul aparat de aer conditionat. Pana atunci am facut fata temperaturilor ridicate cu greu, cu ajutorul unui ventilator. Totusi, temperaturile din ultimii ani au crescut simtitor iar fara un AC instalat nu cred ca te poti odihni corespunzator. Pretul acestor aparate a scazut destul de mult, astfel ca un model capabil sa climatizeze o locuinta cu pana la 2-3 camere, poate fi cumparat fara un efort financiar foarte mare.

Un produs care mi-a atras atentia zielele acestea este LDK 09K CHA-I, model aparut recent pe piata din Romania, disponibil deja in oferta magazinelor online. Cel mai bun pret pentru acest model l-am gasit aici verifica oferta, inclus in pret fiind si transportul. Kitul pentru montaj nu este inclus, insa chiar si asa consider ca este un aparat cu raport pret/calitate foarte bun. Din experienta personala, pentru instalare veti plati in plus inca 300-350 lei, in functie de echipat care se va ocupa de montaj. De asemenea, echipa trebuie sa fie autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa ramaneti fara garantie. Lista cu firmele autorizate o gasiti in cutie.

LDK 09K CHA-I  unitate interioara

La exterior, LDK 09K CHA-I dispune de un design similar cu ce intalnim si la restul producatorilor. Dimensiunile sunt cele uzuale, fiind usor de instalat chiar in spatiul ocupat de vechiul AC (in cazul in care exista), fara sa mai fie necesare alte gauri in perete. Unitatea interioara este dotata cu un display LCD care indica temperatura setata precum si programul folosit. Informatii suplimentare cu privire la treapta de ventilare, programul utilizat sau temperatura sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda.

Telecomanda este potrivita ca si marime, raspunde rapid la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv. Cei 9000 BTU/h fac acest aparat potrivit pentru o locuinta cu pana la 2-3 camere de dimensiuni obisnuite. Este un aparat economic, fiind incadrat in clasa de consum energetic A+, atunci cand este utilizat pentru racire. Consumul scazut este datorat in mare parte compresorului Toshiba, care foloseste tehnologia Inverter.

Acesta nu doar ca reduce consumul dar face ca aparatul sa fie si foarte silentios. Zgomotul produs de unitatea interioara este cuprins intre 23-37-53 decibeli, acesta fiind in functie de treapta de ventilare aleasa. De asemenea, tehnologia Inverter face aparatul utilizabil chiar si atunci cand temperatura exterioara ajunge pana la -15 grade, fiind util chiar si in sezonul rece. Functiile din dotarea lui LDK 09K CHA-I sunt cele uzuale, intalnite in prezent la majoritatea aparatelor din acest segment de pret (racire/incalzire. ventilare, dezumodificare, timer, auto si sleep/night mode).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *