Kyato 12ION – aer conditionat accesibil cu putere de racire 12000 BTU, compresor Inverter

Daca in urma cu cativa ani aceste aparate erau considerate un moft, in prezent fara aer conditionat instalat in locuinta nu poti rezista pe timpul verii, temperaturile ridicate fiind insuportabile. Atunci cand mi-am instalat primul aparat de aer conditionat tin minte ca am platit o mica avere iar factura la energie aproape ca se dublase. Acum, tehnologia a avansat destul de mult iar aparatele de aer conditionat sunt accesibile chiar si pentru persoanele cu un buget destul de limitat.

Un astfel de exemplu il reprezinta Kyato 12ION, un aparat de aer conditionat ieftin, potrivit pentru un apartament cu maxim 3-4 camere. Cea mai buna oferta pentru acesta am gasit-o online, inclus in pret fiind transportul precum si kitul pentru instalare verifica oferta actuala. Practic, dupa achizitionarea acestuia nu trebuie sa mai platiti decat pentru instalare. Din experienta personala, pretul instalarii este intre 300-350 lei, in functie de oras sau firma care se ocupa de montaj. Totusi, recomand sa apelati la o firma autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator.

Kyato 12ION unitate interioara

Desi vine de la un producator NoName, Kyato 12ION este un produs de calitate cu aspect elegant si modern, usor de integrat in orice camera din locuinta dumneavoastra. Unitatea interioara este complet alba, aceasta avand pe centru un mic display unde veti gasi cateva informatii cu privire la temperatura sau programul utilizat. Informatii detaliate sunt prezente pe display-ul tip LCD de pe telecomanda. Telecomanda este mica, are doar cateva butoane si la prima vedere pare cam „cheap”. Oricum, isi face treaba destul de bine, raspunde rapid la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv.

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, cei 12000 BTU sunt suficienti pentru a raci un apartament chiar si cu 4 camere. Se poate utiliza si pentru spatii mai largi, insa acesta va functiona la capacitate maxima, in felul acesta consumul de energie creste considerabil. Atunci cand este folosit pentru racire acesta este incadrat in clasa de consum energetic A++ iar pentru incalzire A+. In ambele cazuri consumul este unul scazut, la final de luna factura de energie nu va creste decat cu maxim 100 lei (pentru o utilizare zilnica de maxim 3-4 ore).

Consumul mic este datorat in mare parte compresorului tip Inverter. Acesta nu doar ca reuseste sa scoata un consum redus dar face aparatul mult mai silentios. De asemenea, acesta permite functionarea acestuia chiar si pana la -15 grade. De asemenea, aparatul este dotat cu filtru praf si antimucegai, astfel ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat, lipsit de mirosuri neplacute sau bacterii. Pe langa functiile uzuale (racire/incalzire, ventilare, dezumidificare, auto, timer si sleep/night mode), Kyato 12ION dispune si de functie pentru ionizarea aerului.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *