Kindle Fire HDX – tableta marca Amazon, pret accesibil cu dotari de top

Anuntata cu surle si trambite noua tableta marca Amazon este acum disponibila si in Romania. Kindle Fire HDX este un device performant care concureaza direct cu marii producatori. Chiar daca nu este construita din materiale premium, este dotata cu cele mai bune componente disponibile in acest moment pe piata, incepand de la procesor si pana la display. O recomand in special celor care isi doresc un device performant, insa nu dispun de un buget foarte mare.

Asa cum am precizat mai devreme, carcasa este construita in totalitate dintr-un plastic negru mat cu finisaj lucios pe spate, in zona butoanelor. Da, ati auzit bine, butoanele pentru volum si cele pentru inchis/deschis sunt prezente pe spatele tabletei si nu pe lateral, asa cum intalnim de obicei la majoritatea tabletelor. Tot pe spate este prezenta si grila pentru difuzoare, acest model fiind dotat cu doua difuzoare stereo Dolby Digital Plus care se aud suficient de puternic si clar, fara sa distorsioneze.

Kindle Fire HDX din fata

Dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite de obicei la orice tableta de 9 inch. Fiind un model performant, aceasta vine dotata cu senzor de lumina ambientala, accelerometru si gyroscop. Sub carcasa este prezent un procesor produs de Qualcomm, mai exact modelul Snapdragon 800. Este un procesor performant, dotat cu patru nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 2.2 Ghz. Ajutat de cei 2GB de memorie RAM, sistemul de operare dar si restul de aplicati sau jocuri instalate, functionesaza ireprosabil, fara lag sau alte erori.

Diagonala ecranului este de 8.9 inch, aceasta avand o rezolutie maxima de 2560 x 1600 pixeli. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Este un display de calitate care poate fi comparat cu cel disponibile pe iPad. Raspunde bine la comenzi si pentru ca foloseste tehnologia IPS, unghiul de vizibilitate este unul excelent.

Pentru stocare cei 16GB sunt suficienti, chiar daca o buna parte sunt ocupati de Android. Totusi, daca doriti sa mariti spatiul de stocare recomand instalarea unui card MicroSD, acesta va poate aduce un plus de pana la maxim 32GB. Kindle Fire HDX este echipata cu doua camere web, una frontala cu rezolutie de 720p si una pe spate, cu rezolutie maxima de 8 megapixeli, blit integrat si autofocus. Pozele facute sunt de o calitate foarte buna, mai ales atunci cand exista lumina.

La internet se poate conecta doar prin WiFi, neavand suport pentru 3G. Exista si o versiune cu suport 4G, insa pana acum n-am gasit-o in oferta magazinelor online din Romania. Conform producatorului, bateria poate asigura o autonomie de pana la maxim 11-12 ore de functionare normala (internet, filme sau jocuri). Este o autonomie foarte buna, mai ales ca discutam despre un device performant cu display generos si rezolutie foarte mare.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *