HP 15-G200NQ – laptop rosu, bun pentru activitatile obisnuite

Se stie ca pentru activitatile obisnuite nu este necesar un sistem cu o configuratie foarte performanta, chiar ceva cu pret accesibil poate fi recomandat pentru genul acesta de utilizare. Un model care il consider cu raport pret/performanta foarte bun este 15-G200NQ de la HP. Acesta nu pot spune ca se „lauda” cu performante de top in schimb va poate asigura o experienta multimedia foarte buna.

Din fabrica vine fara sistem de operare, astfel ca dupa achizitionare este necesara instalarea unui OS pentru buna functionare a acestuia. Suporta atat Windows 8.1 cat si versiunea ceva mai veche dar indragita de foarte multi utilizatori, 7. Pentru aceasta versiune driverele trebuiesc cautate in functie de fiecare componenta, producatorul avand disponibile pe site doar drivere pentru ultima versiune de Windows.

HP 15-G200NQ din fata

Este un model care arata foarte bine, chiar daca culoarea carcasei este una specifica genului feminin cred ca este un laptop care poate fi cumparat si folosit de oricine. Carcasa este construita dintr-un plastic de calitate care nu doar ca se simte bine la atingere dar pare a fi si foarte rezistenta la uzura si micile urme care apar de obicei dupa utilizare. Este compact si usor (cantareste numai 2.2 kilograme), la acest capitol cred ca se incadreaza cu succes in standardul impus de majoritatea producatorilor.

Tastatura este neagra, cu blocul numeric prezent in partea dreapta aceasta se va dovedi a fi foarte utila pentru cei care vor folosi laptopul si pentru activitati tip office. Tastele sunt confortabile chiar si dupa cateva ore de utilizare, raspund bine la comenzi si sunt foarte silentioase. Dimensiunile touchpad-ului sunt normale, acesta putand tine locul mouse-ului atunci cand acesta nu poate fi utilizat. Diagonala ecranului masoara 15.6 inci iar rezolutia maxima pe care o poate afisa este de 1366 x 768 pixeli. Este un display obisnuit care ofera imagini clare si culori foarte bune.

Fiind un model care face parte din categoria office sub carcasa nu se ascunde o configuratie foarte performanta. Procesorul din dotare este un E1-2100, model ULV – cu un consum redus de energie, numai 9 wati. Performantele acestuia sunt destul de limitate, avand doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa de numai 1000 MHz. Tot integrat pe procesor exista si un chipset grafic din seria AMD Radeon HD 8210 care se va descurca destul de bine atunci cand vine vorba de filme HD si jocuri online.

Cei 8GB de memorie RAM cred ca sunt suficienti atata pentru OS cat si pentru restul de programe instalate. De obicei laptopurile office erau doatat cu numai 4GB de memorie RAM si mult mai putin spatiu pentru stocare. Capacitatea hard disk-ului este de 1TB adica de ajuns pentru orice pasionat de filme in format HD. Nu ii lipseste unitatea optica tip DVD-RW, cititorul de carduri sau camera web cu rezolutie HD. Bateria cu 4 celule poate asigura o autonomie de pana la 6 ore, la o functionare normala. Ca o concluzie HP 15-G200NQ este un laptop perfect pentru pasionatii de filme si web browsing, fiind un model bun doar pentru activitatile obisnuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *