HP 15-ba001nq – laptop cu procesor AMD si placa video dedicata

Pentru cei care isi doresc un laptop cu performante multimedia, insa nu vor sa cheltuiasca foarte mult, HP 15-ba001nq poate fi o alegere inspirata. Discutam despre un model cu performante multimedia, excelent pentru internet, filme HD sau chiar jocuri 3D cu cerinte grafice nu foarte ridicate. Din fabrica acesta vine cu Free DOS, un sistem de operare gratuit, fara interfata grafica, pe care il puteti inlocui cu orice versiune de Windows sau Linux.

Pentru o functionare in parametri optimi producatorul recomanda Windows 10, aceasta fiind si singura versiune de Windows pentru care ofera suport (drivere). Evident se pot instala si alte versiuni, atata timp cat veti gasi drivere compatibile. Garantia oferita de producator este cea standard, 2 ani de zile, insa contracost aceasta poate fi extinsa cu inca sau 24 de luni. Cea mai buna oferta am gasit-o online verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul.

HP 15-ba001nq din fata

La exterior acest model pastreaza design-ul clasic cu care producatorul ne-a obisnuit de-a lungul timpului. Este un laptop construit in totalitate dintr-un plastic negru mat, rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Dimensiunile sunt cele standard, intalnite de obicei la majoritatea modelelor cu display de 15 inch. Tastatura este dintr-o singura bucata, raspunde rapid la comenzi iar in partea dreapta este prezent si blocul numeric, util atunci cand folositi laptopul pentru task-uri office.

Din dotarile acestuia nu lipseste unitatea optica tip DVD RW, cititorul de carduri si nici camera web cu rezolutie VGA. Bateria este integrata in carcasa si nu poate fi scoasa. Este o baterie cu 4 celule care poate asigura o autonomie de pana la 4-5 ore de utilizare obisnuita. Porturile prezente pe lateral sunt cele uzule: HDMI, USB (dintre care unul singur este USB 3.0), iesire audio si iesire RJ-45 pentru internet prin cablu.

HP 15-ba001nq este un laptop cu performante multimedia, acesta fiind dotat cu procesor AMD Quad-Core A10, cu patru nuclee fizice (QuadCore), care functioneaza la o frecventa standard de 2400 MHz, dar care cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost, poate ajunge pana la 3300 MHz. Integrat este prezent si chipsetul grafic din seria AMD Radeon R5 Graphics, utilizat atunci cand nu este necesara functionarea placii video dedicate.

Atunci cand utilizati laptopul pentru task-uri multimedia (gaming sau alte aplicatii de editare grafica), in mod automat intra in functiune placa video dedicata AMD Radeon R7 M440, cu 2GB de memorie RAM. Este o placa video decenta, capabila sa ruleze in conditii optime chiar si jocuri 3D lansate in urma cu 2-3 ani de zile. Cei 4GB de memorie RAM sunt de ajuns atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate, maximul suportat de placa de baza fiind de 16GB. Pentru stocare producatorul pune la dispozitie un HDD clasic cu capacitate maxima de 500GB.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *