Horizon 48HL910U – televizor ieftin cu display 4K si functii Smart

Se pare ca cei de la Horizon vor sa tina pasul cu tehnologia si sa ofere incontinuare produse cu specificatii foarte bune dar cu pret accesibil. Este valabil si pentru noul model Horizon 48HL910U – unul dintre cele mai ieftine televizoare cu display 4K pe care il poti cumpara in aceasta perioada. Cea mai buna oferta eu am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, bneinteles contracost.

Este un televizor pe care il recomand in primul rand pentru display-ul 4K si in ultimul rand pentru functiile Smart. Design-ul acestuia este cel modern, intalnit in prezent la majoritatea modelelor premium. Rama din jurul ecranului ese extrem de ingusta iar forma suportului este una destul de futurista. Cu ajutorul unui suport compatibil VESA acesta poate fi montat si pe perete – chiar daca cantareste 15.5 kilograme. In cutie pe langa televizorul propriu zis, veti mai primi si telecomanda clasica precum si manualele de utilizare.

Horizon 48HL910U

Meniul de utilizare este cel specific Horizon, disponibil in limba romana, este usor de setat sau configurat chiar si de persoanele care nu sunt la curent cu tehnologia. Telecomanda raspunde bine la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv, dupa cateva ore de utilizare aproape ca le inveti asezarea. Posturile TV se schimba rapid, nu exista timp de asteptare ridicat nici in cazul celor HD. Sunetul este asigurat de un sistem Nicam Stereo format din doua difuzoare cu o putere de maxim 20 wati.

Raportat la diagonala ecranului cred ca sunetul generat este unul suficient de puternic. Calitatea audio este una foarte buna, nu distorsioneaza nici atunci cand volumul este aproape de maxim. Totusi, daca doriti puteti opta pentru un sistem audio extern, televizorul fiind dotat cu iesire audio digitala.

Diagonala de 122 centimetri este una potrivita pentru un living spatios sau chiar pentru o camera de apartament. Rezolutia maxima este de 3840 x 2160 pixeli, adica UltraHD. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Este un display de calitate cu unghi de vizibilitate foarte bun si consum de energie redus – 87 wati atunci cand functioneaza. De mentionat ca pentru a va putea „bucura” de acest display trebuie ca si continutul sa aiba o rezolutie destul de mare.

Din dotarile acestuia nu lipseste tunerul digital DVB-T2, DVB-C, DVB-S2 si nici slotul CI+, ambele fiind necesare pentru receptionarea posturilor TV in format digital sau HD fara a mai avea nevoie de alt decodor extern sau mediabox, indiferent de operatorul de cablu. Este prezent si playerul multimedia integrat, unul de calitate foarte buna, care poate reda direct de pe stick-ul USB sau chiar hard disk extern cam orice fisier audio, foto sau video (cu sau fara subtitrare).

Asa cum am precizat la inceputul acestui review, Horizon 48HL910U este un televizor pe care il recomand in ultimul rand pentru performantele Smart. Desi vine dotat cu placa de retea wireless, utilizarea Smart este una destul de greoaie. Din fabrica vine cu aplicatii preinstalate pentru browser, YouTube, Netflix si Skype iar din Market se pot instala multe alte aplicatii.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *