Hitachi Performance RAK-35RPB-RAC-35WPB – aer conditionat premium dotat cu filtru Nano Titanium Wasabi

Anul trecut, impins de temperaturile ridicate, m-am vazut in situatia in care trebuia sa-mi montez un aparat de aer conditionat pentru apartament. Fiind primul aparat de acest gen chiar nu stiam ce sa aleg, vroiam ceva consum redus dar suficient de puternic pentru racirea unui apartament cu 3 camere. Dupa cateva zile de cautari prin ofertele magazinelor online si forumuri m-am ales cu Hitachi Performance RAK-35RPB-RAC-35WPB, acest producator fiind unul cu experienta si renume in domeniu.

Eu l-am cumparat online de aici, avand unul dintre cele mai bune preturi precum si transport gratuit. In pretul de achizitie nu a fost inclus kitul de instalare si nici montajul, acestea au fost platite separat catre firma care s-a ocupat cu instalarea acestuia. Din experienta personala pot spune ca pretul pentru montaj nu ar trebui sa depaseasca 350-400 lei – bineinteles ca acesta poate varia, in functie de oras si firma. Atentie, firma care se ocupa cu montajul trebuie sa fie una autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de catre acesta.

Hitachi Performance RAK-35RPB-RAC-35WPB din fata

Aspectul acestuia este unul clasic, atat unitatea interioara cat si cea exterioara pastreaza acelasi design pe care il intalnim de obicei la orice aparat din aceasta categorie. De asemenea dimensiunile sunt cele obisnuite, intalnite la orice aparat de aer conditionat tip Split. Informatii legate de temperatura, programul setat precum si treapta de ventilare sunt disponibile pe display-ul de la telecomanda. Cei 12000 BTU sunt suficienti pentru a raci un apartament spatios, poate chiar si ceva mai mare, insa este posibil ca randamentul acestuia sa scada.

Asa cum am precizat la inceputul acestui review cautam un aparat economic care sa nu-mi „umfle” foarte mult factura la energie. Acest model este incadrat in clasa de consum energetic A++, atat atunci cand este folosit pentru racire cat si atunci cand este utilizat pentru incalzire. Avand un compresor Inverter acesta poate fi utilizat chiar si atunci cand temperatura externa ajunge pana la -15 grade, fiind un aparat perfect chiar si pentru incalzirea locuintei. De asemenea compresorul il face mult mai silentios, zgomotul produs de unitatea interna fiind incadrat intre 25 si maxim 43 decibeli (atunci cand este utilizat intr-o treapta de ventilare superioara).

Functiile din dotare sunt cele standard: purificare, dezumidificare, incalzire, racire si ventilatie. Asa cum am precizat din titlul acestui articol Hitachi Performance RAK-35RPB-RAC-35WPB este dotat cu filtru Nano Titanium Wasabi, acesta dezactiveaza eficient alergenii nocivi cum ar fi acarienii si formaldehide care provoaca boli alergice precum astmul; de asemenea acesta i impiedica eficient cresterea ciupercilor, pentru a pastra aerul proaspat si fara mucegai tot timpul.

Acesta este dotat si cu cateva functii speciale, cum ar fi: Leave Home (functie potrivita pentru perioadele cand plecati in vacanta in timpul sezonului rece, aceasta functie se poate activa pentru ca temperatura din incapere sa nu scada sub 10 C), Sleep Timer (aceasta functie decide numarul de ore de functionare a echipamentului in timpul somnului pentru a economisi energie prin ajustarea automata a temperaturii).

Articole similare:

2 Comentarii pentru “Hitachi Performance RAK-35RPB-RAC-35WPB – aer conditionat premium dotat cu filtru Nano Titanium Wasabi

  1. Peste tot an remarcat în specificațiile acestui aparat de AC ca filtrul este lavabil si semi-permanent, prin urmare poate fi curatat/spalat (ce va elimina din stratul special de titan & wasabi) și probabil după o lungă întrebuințare va trebui înlocuit. Ai căutat informații în privința acestui lucru (filtrul cam cât te ține și de unde sa-l cumperi) ?
    De asemenea văd ca ai spus ca acest aparat este de tip „split”, din câte știu eu asta înseamnă ca are mai multe unități interne conectate la cea externă. Observ ca pe site-ul eMAG nu specifică acest lucru.

    1. Aparatul de aer conditionat split este un dispozitiv care raceste incaperea prin recircularea aerului din incapere. Acesta poate fi pozitionat numai suspendat pe perete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *