Heinner HAC-12INVB – aparat de aer conditionat ieftin, potrivit pentru zilele caniculare

Daca batranul ventilator nu mai face fata temperaturilor ridicate din ultima perioada, poate ca este timpul pentru un upgrade. Aparatele de aer conditionat au devenit accesibile publicului larg, iar consumul de energie nu cred ca mai poate fi considerat o problema, de cand cu cerintele impuse de Uniunea Europeana. Un exemplu concret il reprezinta modelul HAC-12INVB de la Heinner, aparat ieftin cu consum redus si performante foarte bune, potrivit pentru o locuinta cu maxim 2-3 camere.

Este aparut recent pe piata din Romania, iar cea mai buna oferta disponibila in aceasta perioada o gasiti aici verifica oferta actuala. Vine fara kit de instalare, insa chiar si asa ramane un aparat avantajos. Din experienta personala, pretul instalarii variaza in functie de fiecare oras, insa nu cred ca va depasi 350 lei (in limita a 3 metri de traseu frigorific). De mentionat faptul ca trebuie sa alegeti o firma autorizata de catre producator pentru instalare, in caz contrar riscati sa ramaneti fara garantie. Heinner ofera 36 luni garantie pentru persoanele fizie, cu posibilitate de extindere, evident contracost.

Heinner HAC-12INVB

La exterior, acest model se incadreaza in standardele actuale, atat la capitolul design cat si la capitolul dimensiuni. Se integreaza fara probleme in orice camera din locuinta dumneavoastra, fara sa „afecteze” in vreun fel aspectul acesteia. De asemenea, dimensiunile fiind apropiate cu ce intalnim la majoritatea aparatelor tip Split, acesta se poate instala cu usurinta in spatiul ocupat de vechiul AC (daca exista), fara sa mai fie necesare alte gauri in perete.

Unitatea interioara este dotata cu un display tip LCD de mici dimensiuni, plus cateva LED-uri care indica programul folosit. Informatii suplimentare cu privire la treapta de ventilare sau programul ales, sunt disponibile pe ecranul prezent pe telecomanda. Din punct de vedere al consumului acest model este incadrat in clasa energetica A++ atunci cand este utilizat pentru racire si A+ pentru incalzire. In ambele cazuri discutam despre un consum de energie scazut, care nu va creste cu mult factura la energie.

Tot pentru economisirea energiei si confortul dumneavoastra pe timpul noptii, este dotat cu functie Sleep, prin intermediul careia aparatul creste (racire) sau scade (incalzire) automat temperatura cu 1C pe ora in primele doua ore, apoi mentine temperatura urmatoarele 5 ore, dupa care se opreste. Cei 12000 BTU fac acest aparat potrivit pentru o locuinta spatioasa, cu pana la 2-3 camere. Se poate utiliza si pentru spatii mai largi, insa atunci randamentul va scadea iar consumul va creste. De aceea, daca aveti in plan sa il utilizati pentru ceva mai spatios, recomand un model cu mai multi BTU, spre exemplu Heinner HAC-18INVB 😀

Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat, lipsit de bacterii sau mirosuri neplacute, acesta este dotat cu filtru Full HD, prezent in partea frontala a unitatii interioare. Acesta se poate spala ori de cate ori este nevoie. Functiile din dotarea lui Heinner HAC-12INVB sunt cele clasice, insa sunt prezente si alte cateva functii ceva mai „speciale”, cum ar fi: functia pentru autodiagnosticare si Functia detectare pierdere agent frigorific.

Articole similare:

Un comentariu pentru “Heinner HAC-12INVB – aparat de aer conditionat ieftin, potrivit pentru zilele caniculare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *