Heinner HAC-09SL++ – aer conditionat cu capacitate 9000 BTU ieftin, dotat cu compresor Inverter

Recent producatorul de electrocasnice Heinner a lansat recent noua gama de aer conditionat, asadar astazi vom dedica un articol intreg lui HAC-09SL++, unul dintre cele mai ieftine aparate cu compresor tip Inverter si capacitate de racire 9000 BTU. Este un model cu putere de racire destul de mica, insa il consider potrivit pentru o locuinta cu pana la maxim 3 camere. Chiar daca nu vine de la un brand din zona premium, performantele acestuia sunt foarte buna iar functiile din dotare sunt strict cele necesare unui astfel de aparat.

Inainte de toate, cea mai buna oferta am gasit-o online aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. Dupa achizitionarea aparatului va trebui sa platiti suplimentar pentru instalare. Din experienta personala costul instalarii este in jur de 350-450 lei, acesta poate varia in functie de oras. Firma care se ocupa de instalare trebuie sa fie autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa ramaneti fara garantie (36 de luni). Asa cum am mentionat si in articolul anterior, Heinner este printre putinii producatori din acest segment de pret care ofera garantie 3 ani de zile pentru aparatele de aer conditionat. In plus, magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost.

Heinner HAC-09SL++  unitate interioara

La capitolul exterior, aparatul se diferentiaza de modelele clasice, avand o culoare argintie, fiind usor de integrat in orice camera din locuinta dumneavoastra, fara sa strice in vreun fel design-ul acesteia. Dimensiunile sunt cele uzuale, fiind posibila instalarea chiar in locul vechiului aparat, fara sa mai aveti nevoie de alt suport sau gauri suplimentare in perete. Unitatea interioara este dotata cu un mic display LED pe centru, acolo fiind afisata temperatura setata. Informatii detaliate cu privire la programul setatat, treapta de ventilare sau temperatura, sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda.

Cei 9000 BTU/h fac ca acest aparat sa fie potrivit pentru o locuinta cu pana la maxim 3 camere, asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review. Sigur, se poate folosi si pentru spatii mai largi, insa atunci randamentul acestuia ar scadea considerabil iar consumul de energie ar creste. Daca totusi va ganditi sa il folositi pentru spatii mai largi, va recomand un alt model, cel cu 12.000 BTU, de la acelasi producator Heinner HAC-12SL++, diferenta de pret fiind destul de mica.

Consumul de energie este unul extrem de bun, fiind printre cele mai economice aparate de aer conditionat cu putere 9000BTU. Conform specificatiilor acesta este incadrat in clasa de consum energetic A++ la racire si A+ atunci cand este utilizat pentru incalzire. In ambele situatii consumul este unul scazut. Acest lucru este datorat in mare parte compresorului tip Inverter, marca GMCC, acelasi brand pe care il folosesc si modelele de aer conditionat marca Samsung. Acesta nu doar ca reduce consumul dar face ca aparatul sa fie si foarte silentios. Zgomotul maxim produs de unitatea interioara este de 53 decibeli (doar atunci cand este utilizat intr-o treapta superioara de ventilare).

Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat, Heinner HAC-09SL++ este dotat cu filtru de aer FullHD, care asigura o eficienta crescuta a retinerii prafului cu pana la 50% mai mult si a polenului cu pana la 80%. Pe langa functiile uzuale, acesta vine dotat si cu alte cateva functii ceva mai „speciale”, cum ar fi: autodiagnosticare, functie detectare pierdere agent frigorific, Auto restart si memorare a unghiului de oscilatii.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *