Gree Change GWH12KF – aer conditionat de calitate cu pret accesibil

Desi eram impotriva aparatelor de aer conditionat, anul trecut, dupa multe nopti nedormite am decis ca trebuie sa-mi instalez si eu unul. Pur si simplu nu mai puteam rezista, chiar si cu fereastra deschisa in permanenta temperatura din apartament nu reusea sa scada. Atunci am inceput sa caut informatii pe internet despre ce aparat de aer trebuie montat intr-un apartament cu 3 camere, care are consum redus si ce producator este recomandat sa aleg.

Dupa lungi cautari am aflat ca producatorii de top din domeniul IT&C nu sunt chiar recomandati atunci cand vine vorba de aparate pentru racire. Aici am intalnit alte nume, despre care chiar nu stiam mai nimic. Intr-un final am decis sa aleg un model marca Gree, acesta fiind cel mai mare producator de aer conditionat din toata lumea cu experienta in domeniu. Eu l-am cumparat direct dintr-un magazin fizic insa acum observ ca acest model este disponibil si la eMAG, avand chiar un pret mai bun decat cel platit de mine anul trecut.

Gree Change GWH12KF unitate interioara

Desi nu am pus accent pe aspect acest aparat m-a impresionat, avand un design modern si elegant, asa cum ar trebui sa fie orice aparat de acest gen. Unitatea interioara are un mic display unde veti gasi informatii legate de temperatura setata. Mai multe informatii sunt disponibile pe display-ul tip LCD de pe telecomanda, acolo veti afla atat programul folosit cat si temperatura sau treapta de ventilatie.

Programele disponibile sunt cele standard, pe care le intalnim la orice aparat de acest gen (racire, incalzire, ventilare si dezumidificare) insa mai sunt prezent si alte programe special, ca de exemplu functia pentru noapte/sleep. Aceasta functie este perfecta pentru cei care folosesc aparatul si pe timpul noptii, senzorul din interiorul aparatului avand grija ca temperatura sa fie una placuta pentru un somn linistit.

Puterea de racire este de 12000 BTU pe ora, adica suficient pentru a raci un apartament intreg. Eu am ales sa il montez in hol, astfel aerul rece sa intre in fiecare camera. Se incadreaza in clasa de consum energetic A insa chiar si asa consumul de energie nu este unul foarte ridicat. Mi-a venit in plus pe factura aproape 50 lei, asta in conditiile in care a fost folosit aproape 5-6 ore zilnic, pe timpul verii. Poate fi folosit si pentru incalzire, avand un compresor tip Inverter nu doar consumul este redus dar acest aparat are avantajul de a functiona chiar si atunci cand in exterior temperaturile ajung pana la -10 grade.

Inclus in pretul de achizitie veti primi si kitul pentru instalare insa montajul trebuie platit separat. Pentru montaj recomand sa apelati la o firma autorizata in domeniu, in felul acesta nu veti risca sa pierdeti garantia oferita de producator. Este foarte silentios, unitatea interioara poate ajunge la un zgomot maxim produs de 42 decibeli (acest lucru se intampla doar atunci cand este folosit intr-o treapta de ventilatie aproape de maxim), zgomotul produs de unitatea exterioara este unul constant de 53 decibeli.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *