Gorenje KAS26ZDCINVF – aer conditionat cu 9000 BTU putere de racire

Daca modelul despre care am discutat zilele trecute, cu putere de 12.000 BTU este poate prea puternic sau poate cautati ceva mai ieftin de la acelasi producator, astazi aducem in prim plan modelul KAS26ZDCINVF, avand aceleasi specificatii tehnice acesta poate fi o alternativa potrivita, singura diferenta o intalnim la puterea de racire precum si pretul de la raft. Lansat la inceputul lui 2015 acest model este unul recomandat pentru incaperile mici si mijlocii.

Dupa ce am instalat modelul de 12.000 BTU in apartamentul parintilor am hotarat ca pentru mine ete suficient acest model, cu numai 9000 BTU. L-am cumparat online de aici, avand cel mai bun pret disponibil in aceasta perioada precum si transportul gratuit. Inclus in pret nu a fost montajul, pentru instalare am platit in plus aproximativ 350 lei. Trebuie sa fiti atenti ca firma care va monteaza aparatul sa fie una autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator.

Gorenje KAS26ZDCINVF unitate interioara

Nu m-a interesat foarte mult aspectul insa acest model este unul care arata foarte bine. Unitate interioara este complet alba, fiind foarte simplu de integrat in orice camera din locuinta. Aceasta este dotata cu un mic display tip LCD care afiseaza temperatura setata, precum si alte cateva LED-uri care va indica programul setat. Aceste informatii sunt disponibile si pe telecomanda. Ca si modelele mai scumpe telecomanda este dotata cu un senzor care odata activat va mentine temperatura dorita acolo unde tineti telecomanda in casa.

Asa cum am precizat de la inceputul acestui review cei 9000 BTU sunt suficienti pentru racirea completa a unui apartament cu 2 camere. Poate fi utilizat si pentru spatii mai largi insa atunci randamentul scade. Desi conform producatorului acest model este incadrat in clasa de consum energetic A, consumul de energie este unul scazut. Dupa o luna de utilizare, folosit zilnic aproximativ 4-5 ore acesta mi-a adus un cost suplimentar de aproximativ 50 lei. Functiile din dotare sunt cele uzuale, aici ma refer la: racire, incalzire, ventilare si dezumidificare.

Consumul scazut este dat in principal de compresorul tip Inverter. Acesta nu doar ca reuseste sa scada consumul dar face ca aparatul sa fie mai silentios si posibil de utilizat chiar ai atunci cand temperatura exterioara ajunge pana la -15 grade. Pentru ca aerul sa fie intotdeauna curat Gorenje KAS26ZDCINVF este dotat cu un ionizator impotriva bacteriilor si mirosului neplacut precum si filtru HEPA (inlatura si cele mai mici particule aflate in aer) – acesta se poate scoate foarte usor si spala atunci cand este nevoie. Este prezent si modul turbo, activarea acestui mod face ca aparatul sa raceasca incaperea intr-un timp foarte scurt. Ca o concluzie la finalul acestui articol pot spune ca Gorenje KAS26ZDCINVF reprezinta o alegere potrivita pentru cei care nu vor sa cheltuie foarte multi bani doar pentru brand insa isi doresc un produs de calitate cu consum redus.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *