Everest EAI-A24A1D – putere de racire 24.000 BTU, potrivit pentru spatii comerciale sau birouri

Incheiem seria de review-uri pentru aparatele de aer conditionat marca Everest cu un ultim model: EAI-A24A1D, model cu capacitate de racire/incalzire 24.000 BTU, recomandat pentru spatii largi. Este printre cele mai puternice aparate de aer conditionat din zona home, cu raport pret/calitate extrem de bun. Ca si restul modelelor despre care am discutat in articolele anterioare, acest model este dotat cu compresor marca Toshiba, intalnit de obicei doar la aparatele din zona premium.

Aparut recent pe piata din Romania, cea mai buna oferta am gasit-o online verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. Dupa achizitionare va trebui sa platiti separat taxa pentru instalare, costul acesteia este undeva in jur de 350-450 lei, in functie de firma care se ocupa de montaj si oras. Trebuie ca firma sa fie autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia (24 de luni). Magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost.

Everest EAI-A24A1D unitate interioara

Ajunsi la capitolul design, Everest EAI-A24A1D este un aparat clasic, cu aspect clasic, intalnit la majoritatea aparatelor din aceasta categorie de pret. Unitatea interioara este complet alba, dimensiunile acesteia fiind cele standard, facand posibila instalarea aparatului chiar in locul vechiului aer conditionat, fara sa mai fie nevoie de alt suport sau alte gauri in perete. Informatiile cu privire la temperatura setata, treapta de ventilare sau programul utilizat sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda. Aceasta raspunde bine la comenzi, este potrivita ca si marime iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv.

Cei 24000 BTU/h fac ca acest aparat sa fie potrivit pentru incaperile spatioase, birouri sau chiar spatii comerciale. Desi este unul dintre cele mai puternice aparate de aer conditionat, consumul acestuia este unul foarte bun. Conform specificatiilor acesta este incadrat in clasa de consum energetic A+ atunci cand este utilizat pentru racire si A, cand il folositi pentru incalzire. In ambele cazuri consumul nu este unul exagerat de mare. Puterea consumata la racire este de 2070 wati, respectiv 2080 wati pentru incalzire.

Compresorul tip Inverter marca Toshiba face ca aparatul sa aiba un consum decent (mai ales daca tinem cont de puterea maxima de racire), dar si mult mai silentios, in comparatie cu alte modele dotata cu compresor clasic. Zgomotul produs de unitatea exteriorara este unul constant de 67 decibeli, iar cel produs de unitatea interioara este de maxim 63 decibeli (in functie de treapta de ventilare). Functiile din dotarea lui Everest EAI-A24A1D sunt cele standard, plus alte cateva functii ceva mai „speciale”: Auto clean, I feel si Fungusproof. Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat, aparatul este dotat si cu filtru anti-praf, acesta reusind sa elimine mirosurile neplacute si bacteriile din aer.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *