Everest EAI-A18A1D – 18.000 BTU cu pret accesibil, dotat cu compresor Toshiba

Pentru ca nu mai este mult pana cand vom porni aparatele de aer conditionat, astazi vin cu o recomandare pentru cei care nu au reusit sa instaleze un aparat de acest gen pana acum. Este vorba despre Everest EAI-A18A1D, un model din noua serie a celor de la Everest, cu putere mare de racire, consum redus de energie si pret avantajos. Este un aparat recomandat celor care isi doresc un produs de calitate, capabil sa raceasca o locuinta cu pana la maxim 5-6 camere. De asemenea, acesta poate fi utilizat cu succes chiar si in spatii mult mai largi.

Este adevarat, daca il veti folosi pentru climatizarea spatiilor comerciale, randamentul acestuia va scadea iar consumul de energie va creste. De aceea, pentru spatii largi recomand sa alegeti modelul cu 24.000 BTU/h, de la acelasi producator. Cea mai buna oferta am gasit-o aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. Instalarea aparatului trebuie platita separat, dupa achizitionarea acestuia. Din experienta personala pretul pentru montaj este in jur de 350-400 lei, insa acesta poate varia in functie de fiecare oras. Firma care se va ocupa de montaj trebuie sa fie autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia (24 de luni).

Everest EAI-A18A1D unitate interioara

La exterior acest model pastreaza design-ul clasic, intalnit la majoritatea aparatelor de aer conditionat. Este complet alb iar dimensiunile sunt cele uzuale, fiind posibila instalarea acestuia in locul vechiului aparat, fara sa mai fie nevoie de alt suport sau de alte gauri in perete. Informatiile cu privire la temperatura, programul utilizat sau treapta de ventilare sunt disponibile doar pe display-ul de la telecomanda.

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, cei 18000 BTU/h sunt suficienti pentru climatizarea unei locuinte cu pana la maxim 5-6 camere. Conform specificatiilor acesta este incadrat in clasa de consum energetic A+ atunci cand este utilizat pentru racire, si A cand este folosit pentru incalzirea locuintei. In ambele cazuri discutam despre un consum redus, care nu va creste cu foarte mult factura la energie. Puterea consumata la racire este de 1520 wati si 1730 wati atunci cand este folosit pentru incalzire.

Consumul redus este datorat in mare parte datorita compresorului tip Inverter. Desi discutam despre un aparat de aer conditionat mai putin cunoscut, compresorul utilizat este unul Toshiba. Acesta nu doar ca reduce consumul de energie dar face ca aparatul sa fie si silentios. Zgomotul produs de unitatea interioara este de maxim 57 decibeli, atunci cand aparatul este folosit intr-o treapta superioara de ventilare. Functiile din dotarea acestuia sunt cele standard, plus alte cateva ceva mai „speciale” (Auto clean, I feel si Fungusproof).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *