Everest EAI-A09A1D – aer conditionat ieftin, dotat cu compresor Inverter Toshiba

Tot de la Everest, va prezentam astazi un aparat de aer conditionat super accesibil, cu putere de racire mica, potrivit pentru o locuinta cu maxim 2-3 camere. Este vorba despre EAI-A09A1D, model lansat la inceputul lui 2016. Desi despre Everest ca si brand nu va pot spune foarte multe lucruri, precizez faptul ca aparatul foloseste compresor Inverter marca Toshiba, iar acest lucru se traduce prin consum redus de energie, fiabilitate si performante foarte bune. Practic, compresorul este componenta principala a unui aparat de aer conditionat.

In general aparatele de aer conditionat folosesc compresoare NoName care cresc consumul de energie si fac aparatul destul de galagios. Daca sunteti interesati in achizitionarea acestuia, cea mai buna oferta am gasit-o aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. Pentru instalare veti plati separat, dupa achzitionarea acestuia. Firma care se va ocupa de montaj trebuie sa fie autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa ramaneti fara garantie. Din experienta personala pretul instalarii este in jur de 350-450 lei (in limita a 3 metri de traseu frigorific), pretul poate varia in functie de oras sau firma.

Everest EAI-A09A1D unitate interioara

Comparativ cu modelul de 18.000 BTU despre care am vorbit intr-un articol anterior, la exterior acest model este usor diferit. Unitatea interioara, desi pastreaza acelasi design clasic este echipata cu un display tip LCD pe centrul acesteia, care indica temperatura setata precum si programul utilizat. Totusi, informatii detaliate cu privire la temperatura, treapta de ventilare sau programul setat sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda. Aceasta este potrivita ca si marime, raspunde bine la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv. Dimensiunile sunt cele uzuale, facand posibila instalarea acestuia in locul vechiului aparat, fara a mai fi necesare alte modificari.

Dupa cum am mentionat inca de la inceputul acestui review, cei 9000 BTU sunt de ajuns pentru climatizarea unui spatiu de pana la 2-3 camere obisnuite. Se poate utiliza si pentru ceva mai spatios de atat, insa atunci randamentul va scadea iar consumul de energie va creste. Este incadrat in clasa de eficienta energetica A+ atunci cand este folosit pentru racirea locuintei, si A cand este utilizat pentru incalzire. In ambele cazuri consumul de energie nu este o problema, acesta nu va creste cu mult costul facturii la energie.

Consumul de energie este datorat in mare parte compresorului tip Inverter, acesta nu doar ca reduce consumul dar face ca aparatul sa fie mult mai silentios. Zgomotul maxim produs de unitatea interioara este de 53 decibeli (atunci cand este utilizat intr-o treapta de ventilare superioara) si 61 decibeli, un zgomot constant, produs de unitatea exteriorara. Functiile din dotarea acestuia sunt cele clasice, iar la capitolul functii „speciale” este prezenta functia pentru autocuratare a schimbatorului de caldura. Nu lipseste filtrul de aer, care face ca aerul ventilat de Everest EAI-A09A1D sa fie intotdeauna curat, lipsit de mirosuri neplacute sau bacterii.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *