eSTAR ZOOM HD – tableta ieftina cu display de 9 inch

Desi n-am auzit pana acum de acest producator, prin prisma pretului pot recomanda o tableta cu o marime cel putin ciudata pentru mine. eSTAR ZOOM HD este o tableta ieftina, cu o configuratie decenta, care poate asigura o functionare fluenta pentru majoritatea jocurilor si aplicatiilor prezent in Market. Daca sunteti reticenti cu privire la producator sau performantele acesteia trebuie sa precizez faptul ca 30 zile aveti posibilitatea de a returna produsul iar timp de 24 luni acest model are garantie oferita de producator.

Dupa cateva cautari pe internet am descoperit faptul ca eSTAR este un producator lituanian care se ocupa de comercializarea tabletelor, smartphone-urilor si altor device-uri de interes. Din specificatiile tehnice ale acestui produs aflam ca sistemul de operare cu care vine din fabrica este Android 4.4 KitKat iar pe viitor este posibil sa primeasca update al o versiune mai noua (OTA – over the air). Chiar si fara un sistem de operare la curent cu ultimele aparitii eSTAR ZOOM HD functioneaza fluent, fara erori sau intarzieri in lansarea aplicatiilor.

eSTAR ZOOM HD din fata

La capitolul design acest model este unul care arata destul de bine, chiar daca este construita in totalitate din plastic. Spatele este acoperit dintr-un plastic mat, pentru a rezista mai bine atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp, de asemenea acesta ofera si o aderenta mai buna. Dimensiunile sunt cele uzuale, avand o greutate de 420 grame, alaturi de o grosime care nu depaseste 9.9 milimetri.

Sub carcasa este prezent procesorul Boxchip A33 Cortex A7, dotat cu patru nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.2 GHz. Acesta impreuna cu 1GB de memorie RAM fac ca sistemul de operare alaturi de restul de aplicatii instalate sa functioneze foarte bine. Cei 8GB pusi la dispozitie pentru stocare nu sunt chiar suficienti, mai ales ca o buna parte sunt ocupati de catre Android. De aceea pentru extinderea spatiului de stocare eu recomand introducerea unui card MicroSD, acesta poate aduce un plus de pana la maxim 32 GB.

Diagonala ecranului masoara 9 inch, fiind o marime potrivita pentru aplicatiile multimedia. Rezolutia maxima este de 1024 x 600 pixeli, o rezolutie decenta, avand in vedere si pretul de achizitie al tabletei. Este un display LCD care raspunde bine la comenzi, nu trebuie apasat foarte tare pentru preluarea comenzilor. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Pentru protectia impotriva zgarieturilor recomand o folie pentru display, nu exista informatii cu privire la protectia ecranului (daca este sau nu protejat din fabrica cu Gorilla Glass).

Desi nu cred ca exista persoane care sa cumpere tableta pentru poze, acest model vine dotat cu doua camere web, una cu rezolutie maxima de 0.3 megapixeli disponibila pe fata iar cealalta cu rezolutie maxima de 2 megapixeli, pe spate. Pozele „scoase” sunt decente atata timp cat exista lumina naturala insa, chiar si asa asa nu va asteptati la poze foarte bune. La internet se poate conecta doar prin WiFi, neavand suport pentru conectivitate 3G. Bateria din dotare are o capacitate maxima de 4000mAh, fiind suficienta pentru o autonomie de pana la maixm 5-6 ore de utilizare obisnuita (internet, filme si jocuri).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *