eSTAR Gemini – tableta de 8 inch ieftina cu display IPS

Tabletele ieftine au devenit tot mai performante, exemplu concret este modelul adus astazi la review, eSTAR Gemini – model de 8 inch cu configuratie multimedia, excelenta pentru filme, jocuri si web browsing. Acest model il recomand celor care isi doresc un device cu performante bune insa nu sunt dispusi sa scoata din buzunar foarte multi bani. Fiind destul de ieftina tableta Gemini este recomandata si pentru copii.

Garantia oferita de producator este de 24 de luni insa contracost aceasta poate fi extinsa cu inca 12 sau 24 de luni. In cutie, pe langa tableta propriu-zisa veti ma gasi cablul USB, incarcatorul precum si manualul de utilizare. Din fabrica vine cu Android 4.2 Jelly Bean, o versiune stabila care functioneaza fluent. Pe viitor nu cred ca vor mai exista actualizari pentru sistemul de operare, fiind vorba despre un producator oarecum NoName.

eSTAR Gemini din fata

Legat de aspect acest model este unul care arata foarte bine, avand acelasi design clasic, intalnit la orice alta tableta de 8 inch. Dimensiunile sunt cele uzuale, cu o greutate de 364 si o grosime care nu depaseste 1 centimetru. Este construita in totalitate dintr-un plastic negrut mat, rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Totusi, pentru o protectie suplimentara recomand utilizarea unei huse, mai ales ca pretul acestora este destul de mic.

Sub carcasa este prezent un procesor A33 ARM cortex-A7 cu patru nuclee fizice care functioneaza la 1.2 GHz. Acesta impreuna cu cei 512 MB de memorie RAM fac ca sistemul de operare precum si restul de aplicatii instalate sa functioneze fluent, fara lag sau alte erori. In momentul actual cred ca se poate instala si rula orice aplicatie disponibila in Market, atata timp cat exista spatiu pentru instalare. Spun acest lucru deoarece producatorul nu ofera decat 8GB disponibili pentru stocare, dintre care o buna parte sunt ocupati de catre Android.

De aceea eu recomand instalarea unui card MicroSD, pentru extinderea spatiului de stocare. Acesta va poate aduce un plus de pana la maxim 32GB. Asa cum am precizat, diagonala ecranului masoara 8 inch iar rezolutia maxima este de 1280 x 800 pixeli. Este un display bun desi rezolutia nu este chiar cea mai buna pe care o poti avea. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. De asemenea, fiind vorba despre un display IPS unghiul de vizibilitate este unul extrem de bun.

eSTAR Gemini are o singura camera web, cea frontala cu rezolutie maxima de 0.3 megapixeli. Imaginile facute cu aceasta nu sunt chiar cele mai reusit, mai ales daca nu exista suficienta lumina naturala. La internet se poate conecta doar prin WiFi, neavand suport pentru 3G. Bateria de 4000 mAh poate asigura o autonomie de pana la 5-6 ore (utilizare standard – filme, jocuri si internet). Ca o concluzie aceasta tableta este buna daca nu ai pretentii ridicate, majoritatea aplicatiilor din Market functionand fara probleme.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *