eSTAR EASY – tableta de 7 inch accesibila, cu display IPS

Tot din portofoliul eSTAR aducem astazi la review un alt model, excelent pentru cei mici dar si pentru cei mari, cu o singura conditie: sa nu aiba cerinte ridicate. Modelul EASY este unul cu pret accesibil dar cu dotari bune pentru activitatile multimedia (filme, internet si jocuri). Chiar daca nu vine de la un brand cu renume si experienta in domeniu, in comparatie cu tabletele chinezesti ieftine, producatorul ofera garantie 24 de luni iar timp de 30 zile aveti posibilitatea de a o returna, in cazul in care nu sunteti multumiti de performantele acesteia.

Totusi discutam despre o tableta foarte ieftina, deci pretentiile nu pot fi ridicate, asa cum am precizat de la inceputul acestui articol eSTAR EASY este potrivita in special pentru cei mici sau pentru persoanele care nu sunt pretentioase atunci cand vine vorba de performanta si calitatea materialelor. Sistemul de operare pe care il veti gasi dupa achizitionare este Android 4.4 KitKat, aceasta versiune fiind si singura, nu cred ca producatorul va oferi suport pentru urmatoarele versiuni de Android.

eSTAR EASY

Ca si constructie eSTAR EASY pare o tableta bine inchegata, construita dintr-un plastic mat care ofera un plus de aderenta dar si o rezistenta mai buna impotriva zgarieturilor si a urmelor aparute dupa utilizare. Dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite de obicei la orice tableta de 7 inch, avand o greutate de 275 grame precum si o grosime care nu depaseste 0.9 milimetri. Sub carcasa este prezent un procesor A33 ARM, CortexA7 dotat cu patru nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.2 GHz. Este un model suficient de performant care nu se incalzeste excesiv, dar care are si un consum redus de energie.

Diagonala ecranului este de 7 inch iar rezolutia maxima este de 1024 x 600 pixeli. Nu este chiar cel mai bun display pe care il poti avea la o tableta, insa cred ca este destul de bun daca este sa ne raportam la pretul acesteia. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. De asemenea unghiul de vizibilitate este unul extrem de bun, fiind vorba despre un display IPS. Raspunde bine la comenzi, nu trebuie sa apesi foarte tare pentru a prelua comenzile, asa cum se intampla de obicei la modelele ieftine.

512MB de memorie sunt oarecum la limita, momentan sunt suficienti pentru OS si pentru restul de aplicatii instalate insa periodic trebuie sa aveti grija sa goliti memoria, pentru o functionare mai buna. Cei 8GB pusi la dispozitie pentru stocare nu sunt chiar de ajuns, mai ales ca o buna parte din acestia sunt ocupati de catre Android, de aceea pentru extinderea spatiului de stocare recomand introducerea unui card MicroSD, acesta poate aduce un plus de pana la 32 GB.

eSTAR EASY are o singura camera web, cea frontala cu rezolutie de 0.3 megapixeli. Pozele facute cu aceasta nu sunt chiar cele mai reusite insa daca exista suficienta lumina cred ca pot deveni acceptabile. Bateria are o capacitate de 2500 mAh si poate asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare normala. La internet nu se poate conecta decat prin WiFi, neavand suport pentru 3G si nici senzor GPS.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *