Electrolux EXI12HL1W – putere de racire 12000 BTU, cu functie Ionizare Cold Plasma

Am cumparat acest aer conditionat undeva la inceputul lui 2014 iar pana in prezent ma pot declara pe deplin multumit de performantele acestuia. Atunci cautam ceva cu putere mare de racire (l-am cumparat pentru un apartament cu 3 camere) iar acest model s-a dovedit a fi cel mai bun privind raportul dintre pret si calitate. Eu l-am cumparat online de aici, avand transport gratuit precum si posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni – bineinteles aceasta optiune este contracost.

Trebuie precizat faptul ca in pretul de achizitie nu este inclus nici montajul si nici kitul de instalare, acestea se platesc separat dupa achizitionarea aparatului. Firma care se ocupa cu instalarea trebuie sa fie autorizata (lista completa cu instalatori autorizati o gasiti aici), in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator. Daca alegeti sa il montati in extrasezon atunci va puteti astepta ca in maxim 3 zile de la cumparare sa il aveti deja functional, din experienta personala pot spune ca pretul pentru instalarea acestuia poate varia, in functie de oras si firma insa nu ar trebui sa depaseasca 400 lei.

Electrolux EXI12HL1W unitate interioara

Design-ul este clasic, intalnit la majoritatea modelelor marca Electrolux, arata destul de bine si cred ca se poate monta fara probleme in orice camera din locuinta fara ca acesta sa „strice” in vreun fel aspectul acesteia. Informatiile legate de temperatura, programul setat precum si treapta de ventilare sunt disponibile pe telecomanda iar o parte dintre acestea si pe unitatea interioara. In plus telecomanda este dotata cu un senzor iar atunci cand activati functia Follow-Me acesta va mentine temperatura dorita oriunde se afla telecomanda (si dumneavoastra) in interiorul casei.

Cei 12000 BTU sunt suficienti pentru a raci o incapere cu maxim 4 camere, bineinteles poate fi folosit si pentru spatii mai largi insa randamentul acestuia va scadea. Desi discutam despre un aparat destul de puternic consumul de energie este unul scazut, acesta fiind incadrat de catre producator in clasa de consum energetic A++ atunci cand este folosit pentru racire si A+ atunci cand este utilizat pentru incalzire. Indiferent in ce clasa de consum este incadrat, folosit zilnic aproximativ 4-5 ore acesta mi-a adus un plus de maxim 50-60 lei la factura de energie electrica.

Compresorul este tip Inverter, acesta face ca aparatul sa fie mai silentios iar temperatura minima de functionare este de -15 grade, fiind foarte bun chiar si pe timpul iernii, pentru incalzirea locuintei. Pentru ca aerul ventilat de acesta fie intotdeauna sanatos si curat acest aparat este dotat cu filtru Carbon activ + Bio-Hepa. In plus, pentru ca acesta sa nu se murdareasca in timp este prezent si Ionizatorul Cold Plasma care nu face decat sa elibereze ioni negativi si pozitivi la interior, acestia realizeaza o dezinfectie a aerului si diminueaza mirosurile neplacute din interior.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *