Electrolux EPI12LEIW – aer conditionat cu Inverter si filtru carbon activ

Desi la scrierea acestui articol suntem abia in luna mai, daca aveti nevoie de un aparat de aer conditionat pentru apartament acum este momentul potrivit achizitionarii acestuia. Spun acest lucru deoarece in aceasta perioada vanzarile pentru aparatele de acets gen sunt destul de mici iar preturile sunt cele mai bune. Daca va decideti sa cumparati un aparat de acest gen in plin sezon este posibil sa platiti mai mult iar disponibilitatea produselor sa scada.

Tot un avantaj al cumpararii inainte de sezonul calduros il reprezinta si timpul de instalare. In aceasta perioada instalarea se va face in maxim 2-3 zile de la achizitionare iar in sezon puteti astepta si 2 saptamani (in functie de oras). Acum ca v-am prezentat cateva avantaje de care puteti profita in aceasta perioada, vreau sa va prezint si un aparat de aer conditionat accesibil, cu consum redus de energie si filtre de protectie, pentru un aer curat si sanatos.

Electrolux EPI12LEIW unitate interioara

Asa cum se poate observa si din imagini atat unitatea interioara cat si cea exteriora sunt clasice, asa cum intalnim la majoritatea aparatelor de acest gen. Unitatea interioara este construita dintr-un plastic alb iar pe centrul acestia este prezent display-ul LCD care afiseaza informatii legate de temperatura. Filtru cu carbon activ si cel Bio-Hepa sunt amplasate frontal, acestea se pot scoate usor si se pot spala atunci cand se incarca de praf.

Unitatea exterioara cantareste 28 kilograme (deci aveti mare grija in ce perete o montati, mai ales daca locuiti la casa) iar aspectul acesteia este de asemenea cel clasic, de acum standard. Telecomanda este destul de mica insa are in componenta toate butoanele necesare utilizarii acestuia precum si un mic display unde veti gasi informatii legate de temperatura setata, programul folosit precum si data curenta.

Capacitatea de incalzire si racire a acestuia este de 12000 BTU, fiind suficient de puternic pentru un apartament cu 3-4 camere. Este indicat sa il montati in hol (asta daca locuiti la bloc), astfel sa poata raci uniform toate camerele. Daca alegeti sa il montati intr-o singura camera temperatura va scadea prea tare si aproape ca nu va putea fi utilizat. Fiind dotat cu Inverter acesta se incadreaza in categoria energetica A+, asta inseamna ca are un consum redus de energie.

Ventilatorul din interior are 4 trepte, in functie de cat de repede vrei sa raceasca incaperea. Functiile disponibile sunt cele uzuale, si anume: ventilare (folosita doar pentru a ventila aerul din camera AC-ul nu este utilizat), incalzire (care functioneaza pana la aproximativ -10 grade in exterior), restart, dezumidificare, timer (functie pentru programarea acestuia), sleep/night mode (functia potrivita daca doriti sa il pastrati deschis si pe timpul noptii). Este destul de silentios, zgomotul maxim produs de unitatea interioara este de 56 decibeli (acesta fiind doar atunci cand este utilizat la maxim). Unitatea exterioara este ceva mai zgomotoasa, insa nimic de speriat – 65 decibeli in permanenta, indiferent de treapta de ventilare utilizata.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *