Daikin FTXV60AB-RXV60AB – aer conditionat cu putere mare de racire – ideal pentru spatii largi

Daca vrei sa-ti instalezi un aparat de aer conditionat care sa poata raci o incapere foarte mare (o casa intreaga sau un apartament cu patru camere) atunci trebuie sa optezi pentru un aparat cu putere ridicata de racire (minim 1800 BTU) – de obicei acestea sunt mai scumpe insa pretul ridicat compenseaza prin folosirea si achizitionarea unui singur aparat. Modelul pe care il recomand si il prezint in articolul de astazi este unul perfect pentru genul acesta de utilizare.

Inainte sa discutam despre functiile si performantele acestuia este bine de precizat (si pentru cei care nu sunt la curent cu producatorii din acest domeniu) faptul ca Daikin este un producator cu renume si experienta in domeniu, asadar nu trebui sa va faceti griji din acest punct de vedere. La acest capitol este cu mult peste producatori precum Samsung sau LG, de aceea daca vreti un aparat cu care sa nu aveti probleme puteti alege cu incredere orice model marca Daikin.

Daikin FTXV60AB-RXV60AB din fata

Atat unitatea interioara cat si cea exterioara sunt clasice din punct de vedere al design-ului. Ambele sunt albe, cea interioara dispune de un mic display tip LCD care afiseaza informatii legate de temperatura. Telecomanda este mica insa foarte bine organizata, avand butoanele uzuale la indemana. Si aceasta are un mic display unde veti gasi informatii legate despre programul setat, temperatura si treapta de ventilare.

Dimensiunile acestuia sunt cele obisnuite (atat unitatea interioara cat si cea exterioara), le-as putea numi de acum standard, pe care le-am intalnit de obicei la majoritatea aparatelor din aceasta categorie de pret. Trebuie sa mentionez si faptul ca inclus in pretul de achizitie nu este inclus si montajul – acesta se plateste separat iar pentru a putea beneficia de garantie acesta trebuie facut de catre o firma autorizata.

Capacitatea de racire si incalzire este de 21000 BTU pe ora iar consumul de energie este unul scazut, acesta aparat incadrandu-se in clasa de energie A. Acest lucru se datoreaza in primul rand compresorului tip Inverter, acesta nu doar ca reduce consumul dar permite functionarea aparatului si pe tempereturi scazute, pana la minim -10 grade. Functiile din dotare sunt cele clasice iar aici ma refer strict la: functia pentru dezumidificare, incalzire sau racire si ventilatie. Ca functii speciale acesta este dotat cu Sleep/Night mode – acest program permite functionarea pe timpul noptii intr-un mod cat mai placut pentru utilizator.

Zgomotul produs de unitatea interioara este de minim 39 decibeli (atunci cand este folosit intr-o treapta inferioara) si poate ajunge pana la maxim 51 decibeli atunci cand este folosit aproape de maxim. Unitatea exterioara produce un zgomot constant de 58 decibeli – destul de tare insa nu deranjant, poate fi montata chiar si langa fereastra, zgomotul produs de aceasta nu va deranja vecinii. ­čśÇ La finalul acestui review pot spune despre Daikin FTXV60AB-RXV60AB ca este un aparat cu consum redus de energie si raport pret/calitate excelent, fiind bun pentru orice incapere spatioasa.

Articole similare:

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *