Daikin FTXV50AB-RXV50AB – calitate premium cu putere mare de racire, compresor Inverter

Fiindca temperatura ridicata din casa imi afecta starea generala, intr-un final m-am hotarat sa instalez un aparat de aer conditionat. Fiind primul aparat de acest gen nu stiam ce sa aleg, drept urmare am inceput sa citesc pe internet informatii cu privire la producatorii recomandati, puterea potrivita pentru o locuinta cu 5 camera si alte informatii utile. Dupa cateva zile de cautare m-am oprit intr-un final la un model marca Daikin – producator despre care nu auzisem mare lucru pana in prezent dar care are experienta in domeniu, fiind printre cei mai vechi producatori de AC.

Am cautat sa il achizitionez online si am ales sa il cumpar de aici avand nu doar cel mai bun pret dispomibil dar si transportul gratuit. Inclus in pret nu a fost kitul de instalare si nici montajul, pentru cel din urma a trebuit sa platesc aproximativ 350 lei. Din cate am inteles pretul pentru instalare poate varia in functie de oras. Trebuie tinut cont de faptul ca firma care face instalarea trebuie sa fie autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator.

Daikin FTXV50AB-RXV50AB din fata

La capitolul design acest model este unul simpu, atat unitatea interioara cat si cea exterioara sunt asemanatoare cu ce intalnim de obicei la produsele de acest gen. Unitatea interioara este complet alba, dotata cu un mic display unde veti gasi informatii despre temperatura setata. Informatii mai detaliate sunt prezente pe display-ul de pe telecomanda, acesta afisand programul setat, treapta de ventilare precum si temperatura. Cu o putere de 18000 BTU pe ora acest model poate raci fara probleme o locuinta cu maxim 4-5 camere sau chiar si spatii comerciale – desi in cazul unor spatii mai largi este posibil ca randamentul sa scada.

Desi discutam despre un model cu putere mare de racire consumul de energie este unul scazut, fiind incadrat de catre producator in clasa de consum energetic A+ atunci cand este utilizat pentru racire si A, atunci cand este folosit pentru incalzire, in ambele cazuri consumul fiind unul foarte bun. Acest lucru se datoreaza in principal datorita compresorului tip Inverter – acesta face ca aparatul sa functioneze chiar si atunci cand temperatura externa ajunge pana la -15 grade. Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauana curat, lipsit de bacterii sau impuritati acesta este dotat cu un filtru lavabil care se poate scoate foarte usor atunci cand aerul incepe sa aiba un miros neplacut.

Functiile din dotare sunt cele clasice, respectiv: racire, incalzire, ventilare si dezumidificare insa sunt prezente si cateva moduri speciale, cum ar fi: modul silentios (acest „regim silentios”, va permite sa lasati aparatul pornit, fara a va face griji ca v-ati putea deranja vecinii) precum si modul putere (prin apasarea unui singur buton, in modul putere, aparatul incalzeste sau raceste camera rapid, fara a fi nevoie sa va faceti griji pentru factura de electricitate – aparatul revine in mod automat la regimul normal de functionare, evitandu-se astfel consumul inutil de energie.) Ca o concluzie la finalul acestui articol trebuie sa subliniez faptul ca Daikin FTXV50AB-RXV50AB este un aparat din categoria premium, cu pret accesibil si putere mare de racire, pefect pentru intreaga locuinta.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *