Daikin FTXB25C-RXB25C – capacitate de racire 9000 BTU, compresor Inverter

Daca si anul acesta te-a prins vara fara aer conditionat atunci ai face bine sa te orientezi rapid catre un model accesibil, bun pentru apartament, asta pentru ca „Busu” anunta temperaturi ridicate in perioada care urmeaza. Radem, glumim insa atunci cand gradele vor urca incet in termometre pana pe la 40 grade, suporti sau nu aerul conditionat cu siguranta iti vei dori unul montat deja in casa, de aceea este bine ca aparatul de aer conditionat sa fie cumparat inainte de caldura sufocanta, in felul acest instalarea se face in maxim 4-5 zile de la achizitionare.

Modelul adus astazi la review este cel pe care l-am ales si eu anul trecut, si anume Daikin FTXB25C-RXB25C. Desi nu este chiar cel mai puternic AC in momentul de fata pot spune ca este suficient de puternic si bun pentru a raci un apartament cu 2 camere. Eu am ales sa il montez in hol, in felul acesta temperatura nu scade rapid iar aerul rece este distribuit uniform in fiecare camera din locuinta. Acesta poate fi cumparat online de la eMAG, acolo dispune de transport gratuit precum si posibilitatea de a extinde garantia – daca mai este nevoie, avand in vedere ca producatorul ofera 3 ani de garantie.

Daikin FTXB25C-RXB25C unitate interioara

Rar intalnesti produse cu garantie 36 luni, acesta fiind unul dintre factorii decisivi pentru care am ales Daikin si nu alt produs. In plus, producatorul ne asigura ca produsele sunt fabricate in Europa si nu in China, asa cum obisnuiesc majoritatea producatorilor in zilele noastre. Trebuie mentionat si faptul ca in pret nu este inclusa si instalarea. Aceasta trebuie platita separat iar firma contractata trebuie sa fie autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator. Din experienta personala pot spune ca instalarea nu ar trebui sa depaseasca 300 lei, pretul platit pentru aceasta poate varia in functie de oras si firma.

Cei 9000 BTU pe ora sunt suficienti pentru a raci un apartament cu 2 camere, destul de rapid. Este un aparat eficient, fiind dotat cu compresor tip Inverter consumul de energie este unul redus, conform producatorului acesta poate ajunge undeva la 146 KW/h, consum anual. In plus acest tip de compresor permite aparatului sa functioneze chiar si atunci cand temperatura exterioara ajunge pana la -15 grade, putand fi folosit chiar si pe timpul iernii, pentru incalzirea locuintei.

Functiile din dotare sunt cele clasice, adica: purificare, dezumidificare, incalzire, racire si ventilare. In plus de aceste functii exista modul Confort (ideal pe timpul noptii, acesta transforma aparatul in unul silentios) si modul Putere (folosit pentru a raci rapid spatiul). Informatii legate de temperatura, programul folosit precum si treapta de ventilare sunt disponibile pe telecomanda, aceasta fiind dotata cu un mic display LCD. Ca o concluzie la finalul acestui articol Daikin FTXB25C-RXB25C este un aparat cu raport pret/calitate foarte bun, in acelasi timp cu un consum de energie redus.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *