Daewoo DSB-F1283ELH-V – aer conditionat economic cu putere de racire 12000 BTU

Fiindca anii trecuti am rezistat cu greu temperaturilor ridicate (in special seara cand toata caldura din timpul zilei se „lasa” in casa) anul trecut am decis ca este timpul sa-mi cumpar un aparat de aer conditionat. La inceput eram oarecum sceptic, nu stiam la ce costuri sa ma astept nici ce model sa aleg. Dupa lungi cautari am inteles ca aparatele care folosesc conpresor tip Inverter sunt cele cu consum redus, silentioase si performante foarte bune.

Nu vroiam sa cheltui foarte multi bani, in schimb aveam nevoie de un aparat puternic, capabil sa raceasca intreaga locuinta. Din experienta altor utilizatori am inteles ca modelele cu 12000 BTU sunt recomandate pentru incaperi spatioase, asadar modelul ales de mine a fost unul cu aceeasi putere de racire. Este vorba despre Daewoo DSB-F1283ELH-V, un model aparut recent pe piata din Romania care poate fi cumparat online de la eMAG, acolo avand cel mai bun pret, transport gratuit precum si posibilitatea de a extinde perioada de garantie.

Daewoo DSB-F1283ELH-V

Trebuie specificat faptul ca in pret nu este inclus montajul si nici kitul pentru instalare, acesta se achita separat catre firma care se ocupa cu instalarea aparatului. Aceasta trebuie sa fie autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia. Totusi, pretul nu ar trebui sa depaseasca 300 lei, acesta poate varia in functie de oras si firma. Daca alegeti sa il comandati in aceasta perioada puteti beneficia de instalare in maxim 3-4 zile de la achizitionare, altfel este posibil sa asteptati chiar si 2 saptamani.

La capitolul design acest aparat nu se remarca cu nimic, fiind asemanator cu ce intalnim si la restul modelelor de la alti producatori. Informatii despre temperatura setata, programul folosit precum si treapta de ventilare sunt disponibile pe display-ul tip LCD de pe telecomanda. Asa cum am precizat la inceputul acestui articol cei 12000 BTU pe ora sunt suficienti pentru a raci un apartament intreg, chiar si cu 3 camere.

Datorita compresorului tip Inverter consumul de energie este unul extrem de scazut, din experienta personala pot spune ca folosit aproximativ 4-5 ore pe zi factura la energie a crescut in medie cu 70-80 lei pe luna. Eu cred ca este un consum foarte bun, avand in vedere ca este un aparat puternic. In plus datorita compresorului Inverter acesta poate fi utilizat chiar si atunci cand temperatura externa poate ajunge pana la maxim -15 grade. Functiile din dotare sunt cele uzuale, intalnite de obicei la orice aparat din aceasta categorie: racire, incalzire, dezumidificare si ventilare.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *