Daewoo DSB-F0981ELH-V – 9000 BTU cu pret accesibil si consum scazut

Cand vine vorba de confortul locuintei, aparatul de aer conditionat cred ca este in top. Pe timpul verii, nu cred ca poti poti rezista in casa fara aer conditionat. In ultimii ani preturile acestor aparate au scazut considerabil, fiind accesibile pentru marea majoritate. Un exemplu concret il reprezinta si Daewoo DSB-F0981ELH-V, model cu putere de racire 9000BTU/h, potrivit pentru o locuinta cu maxim 2 camere. Sigur, se poate utiliza si pentru spatii mai largi decat atat, insa atunci randamentul acestuia scade iar consumul de energie creste.

De aceea, daca aveti in plan sa utilizat acest aparat pentru spatii mai largi, recomand sa alegeti acelasi model, insa cu putere de racire 12000 BTU. Este un model destul de nou aparut in Romania, iar cea mai buna oferta am gasit-o online, inclus in pret fiind si transportul verifica oferta actuala. Vine fara kit de instalare inclus, asadar dupa achizitionarea acestuia trebuie sa platiti in plus 350-450 lei (in limita a 3 metri de traseu frigorific), in functie de firma care se ocupa de instalare dar si de orasul unde locuiti. De asemenea, trebuie sa apelati la o firma autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia (24 de luni). Optional, puteti opta pentru extinderea perioadei de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost.

Daewoo DSB-F0981ELH-V

La exterior acest model se incadreaza in standardele actuale atunci cand vine vorba de aspect sau dimensiuni. Este usor de integrat in orice camera din locuinta dumneavoastra, fara sa „strice” in vreun fel design-ul acesteia. Unitatea interiora este complet alba, pe centrul acesteia fiind prezent un mic display ascuns care ofera informatii atunci cand aparatul functioneaza, daca este conectat la reteaua de alimentare cu energie electrica, daca este setat sa functioneze in modul „Sleep” sau in modul „Timer” precum si temperatura setata de dumneavoastra. Alte informatii mai detaliate sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda.

Capacitatea de racire a aparatului de aer conditionat Daewoo este de 9000 BTU/h, fiind potrivit pentru incaperi nu foarte mari. Este un model cu consum redus de energie, fiind incadrat in clasa de eficienta energetica A++ atunci cand este utilizat pentru racire, si A+ atunci cand este folosit pentru incalzire. In ambele cazuri discutam despre un consum redus care nu va creste cu mult factura la energia electrica, chiar si utilizat zilnic cateva ore. Din acest punct de vedere, Daewoo DSB-F0981ELH-V este unul dintre cele mai economice aparate de aer conditionat cu putere 9000 BTU.

Acest lucru este datorat in mare parte compresorului marca Rechi, cu Inverter ECO, acesta avand capacitatea variabila in fuctie de necesitatile reale de racire sau incalzire are incaperii. Acesta nu doar ca reduce consumul de energie dar face ca aparatul sa fie si foarte silentios. Zgomotul produs de unitatea interioara este unul care variaza in functie de treapta de ventilare, insa nu poate depasi 40 decibeli. Pe langa functiile clasice (racire/incalzire, ventilare, dezumidificare, auto, timer, sleep/night mode) acesta vine echipat si cu functie speciala AntiMucegai, care evita formarea mucegaiului in unitatea interioara a aparatului de aer conditionat.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *