Carrier 42QHC012DS Y16 IPLUS – aer condionat cu compresor Inverter, capacitate de climatizare 12000 BTU

Discomfortul termic si temperaturile ridicate au „fortat” multe persoane la inceputul sezonului estival sa instaleze un aparat de aer conditionat. Daca pana acum n-ai reusit sa te bucuri de racoare, inca nu este prea tarziu, aceasta perioada fii chiar recomandata pentru instalarea unui aparat de aer conditionat. Firmele care asigura montajul sunt disponibile in urmatoarele zile de la achizitionare iar magazinelor online se intrec in oferte, care mai de care mai atractive.

Un aparat care mi-a atras atentia zilele acestea este Carrier 42QHC012DS Y16 IPLUS, model aparut recent pe piata din Romania, disponibil online aici verifica oferta actuala. Sincer pana acum n-am auzit de acest producator, insa raportul/pret calitate foarte bun mi-a atras atentia. Dupa cateva cautari pe internet am aflat ca este un vorba despre un brand cu renume si experienta in domeniu. Modelul despre care discutam astazi este unul pe care il recomand pentru climatizarea spatiilor de pana la 24 – 35 mp, pentru spatii mai largi este recomandat sa folositi modele mai puternice. Evident si acesta se poate utiliza fara probleme, insa randamentul acestuia va scadea iar consumul de energie va creste.

Carrier 42QHC012DS Y16 IPLUS unitate interioara

Dupa achizitionare va trebui sa platiti in plus pentru instalare. Din experienta personala costul instalarii variaza, in functie de fiecare oras sau firma contractata, insa nu cred ca va depasi 300-350 lei. Recomand sa alegeti o firma autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa ramaneti fara garantie (24 de luni). La exterior, aparatul este similar cu ce intalnim si la restul producatorilor, acelasi design si dimensiuni. Unitatea interioara este dotata cu un mic display LCD care indica temperatura setata.

Informatii suplimentare cu privire la temperatura, programul utilizat sau treapta de ventilare sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda. Aceste informatii sunt prezente si daca utilizati aplicatia pentru smartphone-uri. Cu functia WIFI, unitatea poate fi controlata fie de la telecomanda, fie de la telefonul mobil. Conectati modulul WIFI si modulul de comunicare cu panou de afisare pentru a activa aceasta functie.

Asa cum am precizat si mai devreme, cei 12000 BTU/h fac ca acest model sa fie unul potrivit pentru o locuinta cu pana la 3-4 camere. Conform specificatiilor acesta este incadrat in clasa de consum energetic A++ atunci cand este utilizat pentru racire, si A+ atunci cand este folosit pentru incalzire. In ambele cazuri consumul de energie este unul scazut, care nu va creste cu mult factura la energia electrica. Datorita compresorului Inverter, aparatul este si foarte silentios.

Zgomotul produs de unitatea interioara fiind de maxim 40 decibeli. De asemenea, tot datorita compresorului Inverter, aparatul poate fi utilizat chiar si atunci cand temperatura exterioara ajunge pana la -15 grade, fiind util chiar si in sezonul rece. Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat, lipsit de mirosuri neplacute sau bacterii, Carrier 42QHC012DS Y16 IPLUS este dotat cu filtru HEPA.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *