Carrier 42QHC009DS Y16 IPLUS – aer conditionat cu control Wireless si filtru HEPA

Suntem aproape la finalul sezonului estival iar temperaturile parca nu mai revin la normal. Pentru a face fata discomfortului termic, fara un aparat de aer conditionat cred ca este aproape imposibil. Totusi, aceasta perioada este una prielnica celor care doresc sa achizitioneze un aparat de aer conditionat din zona premium cu pret accesibil. Fiind aproape sfarsit de sezon, preturile au scazut considerabil iar instalarea aparatelor se face intr-un timp mult mai scurt.

Un model pe care il recomand celor care nu au de climatizat spatii foarte largi este Carrier 42QHC009DS Y16 IPLUS, aparat recent aparut in oferta magazinelor online din Romania. Eu am gasit cel mai bun pret disponibil aici verifica oferta actuala, inclus fiind si transportul. Nu veti primi kitul de instalare, insa chiar si asa ramane un produs din zona premium, cu specificatii foarte bune, pe care il recomand cu incredere. Dupa achizitionare veti mai plati in plus pentru instalare. Din experienta personala, costul montajului poate varia, insa cu siguranta nu va depasi 350 lei. Recomand sa alegeti o firma autorizata de catre producator pentru instalare, in caz contrar puteti pierde garantia (24 de luni).

Carrier 42QHC009DS Y16 IPLUS unitate interioara

La exterior, aparatul dispune de un design clasic, fiind usor de integrat in orice camera din locuinta, fara sa strice in vreun fel aspectul acesteia. Unitatea interioara este dotata cu un display LED care indica temperatura setata, insa mai multe informatii sunt disponibile pe ecranul LCD prezent pe telecomanda. Fiind echipat cu modul WIFI, unitatea poate fi controlata fie de la telecomanda, fie de la telefonul mobil. Conectati modulul WIFI si modulul de comunicare cu panou de afisare pentru a activa aceasta functie. Pentru a putea utiliza aceasta functie trebuie sa aveti instalata aplicatia pentru smartphone.

Asa cum am specificat inca de la inceputul acestui articol, cei 9000 BTU/h fac ca acest model sa fie potrivit pentru spatii cu dimensiuni reduse. Daca ar fi sa ne luam dupa formula de calcul pentru BTU, acesta este recomandat pentru o locuinta de 18 – 25 mp. Evident, poate fi utilizat si pentru spatii mai largi de atat, insa atunci randamentul aparatului va scadea iar consumul de energie va creste. Conform specificatiilor, acesta este incadrat in clasa de consum energetic A++, indiferent daca este utilizat pentru racirea sau incalzirea locuintei. In ambele cazuri discutam despre un consum de energie foarte mic, care nu va creste cu mult factura la energie.

Acest lucru este posibil datorita compresorului care foloseste tehnologia Inverter. Acesta nu doar ca reduce consumul de energie dar face aparatul si foarte silentios. Zgomotul produs de unitatea interioara este de numai 38 decibeli, acesta fiind atins atunci cand este utilizat intr-o treapta superioara de ventilare. Un alt avantaj oferit de tehnologia Inverter este utilizarea aparatului chiar si atunci cand temperatura exterioara ajunge pana la -15 grade, fiind util chiar si in sezonul rece.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *