Blaupunkt BAC-WM-I1009-A05T – aer conditionat accesibil cu compresor Toshiba

Daca esti nehotarat si nu stii ce aparat de aer conditionat sa montezi pentru locuinta, atunci poate ca articolul meu te va ajuta sa iei o decizie potrivita. Modelul despre care voi discuta astazi este unul pe care eu l-am montat in urma cu un an de zile in casa parintilor mei si de care sunt foarte multumit chiar si in prezent. Aveam nevoie de ceva accesibil, cu consum redus de energie insa capabil sa raceasca un apartament cu 2 camere.

Eu l-am cumparat online de aici, avand nu doar cel mai bun pret disponibil dar si transportul gratuit. Inclus in pret nu a fost montajul si nici kitul de instalare. Nu pot considera acest lucru ca fiind un minus fiindca instalarea nu m-a ajuns mai mult de 300 lei. Totusi in functie de ora si firma care se ocupa cu montajul pretul poate varia. Pentru a nu pierde garantia oferita de producator atunci cand alegeti sa il instalati trebuie sa apelati la o firma autorizata. Daca alegeti sa il cumparati in plin sezon este posibil sa trebuiasca sa asteptati ceva pana cand veti avea aparatul functional.

Blaupunkt BAC-WM-I1009-A05T

La capitolul aspect nu pot spune ca este un produs care sa te impresioneze, unitatea interioara este complet alba, practic aceasta pastreaza acelasi design clasic pe care il intalnim de obicei la orice aparat din aceasta categorie. Este dotata cu un mic display tip LCD care indica informatii legate de temperatura precum si programul utilizat. Alte informatii sunt disponibile pe display-ul de pe telecomanda. Dimensiunile sunt cele standard, aadar daca doriti sa il montati in locul unul alt aparat mai vechi acest lucru este posibil fara sa mai fie nevoie de alte modificari in camera.

Asa cum am precizat la inceputul acestui articol eu aveam nevoie de un aparat nu foarte puternic, asadar cei 9000 BTU au fost suficienti pentru a raci intreg apartamentul. Cred ca poate fi utilizat pentru racirea si unor spatii mai mari chiar daca o va face intr-un timp mai lung. Conform producatorului acest aparat este incadrat in clasa de consum energetic A indiferent ca este utilizat pentru incalzire sau racire. Din experienta personala pot spune ca acest aparat folosit aproape zilnic aproximativ 4-5 ore mi-a marit factura la energie cu aproximativ 40-50 lei.

Consumul redus este dat de compresorul de ultima generatie marca Toshiba. Acesta nu doar ca reduce consumul dar face ca aparatul sa functioneze chiar si atunci cand temperatura externa ajunge pana la maxim -15 grade. Functiile din dotare sunt cele standard, aici ma refer la: incalzire, racire, ventilare si dezumidificare. De asemenea sunt prezente si cateva functii speciale, precum functia de dezghetare automata precum si modul de noapte Sleep/Night.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *