Beko BDEU 240 – aer conditionat cu putere mare de racire, dotat cu compresor INVERTER

Daca nu ai o locuinta cu minim 5 camere sau o mica firma, atunci acest aparat clar nu este pentru tine. Beko BDEU 240 face parte din seria 2016, fiind un aparat de aer conditionat recomand pentru incaperile largi, extrem de spatioase. Eu il recomand pentru o locuinta cu minim 5-6 camere sau de ce nu chiar si pentru o mica firma, aceasta avand o capacitate maxima de 24000 BTU/h. Producatorul ofera garantie 24 de luni, insa magazinul va poate extinde perioada cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost.

Fiind un aparat destul de nou, eu am gasit cea mai buna oferta online verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul precum si kitul de instalare. Totusi, pentru instalarea acestuia va trebui sa platiti separat, insa din experienta proprie pot spune ca pretul instalarii nu ar trebui sa depaseasca 300 lei, indiferent de locatia dumneavoastra. De asemenea, instalarea trebuie efectuata de catre o firma autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia.

Beko BDEU 240 unitate interioara

Inainte sa discutam despre performantele si dotarile acestui aparat, haideti sa vedem si cum arata. Unitatea exerioara nu se diferentiaza cu nimic fata de ce intalnim la restul producatorilor, avand aceleasi dimensiuni precum si acelasi aspect. Acelasi lucru se poate spune si despre unitatea interioara, complet alba aceasta se integreaza rapid in orice camera din locuinta dumneavoastra. In partea dreapta este prezent si un display generos se vor afisa informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat si alte informatii utile. Aceleasi informatii sunt prezente si pe display-ul de pe telecomanda. Referitor la telecomanda, dimensiunea acesteia este una potrivita, raspunde bine la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv.

Avand o putere maxima de 24000 BTU am putea spune ca acest aparat va ingrosa factura la energie. In schimb cei de la Beko au ales ca aparatul sa fie dotat cu un compresor Inverter, acesta permite variatia in mod eficient a vitezei compresorului si in consecinta a puterii livrate de sistemul de climatizare, in conformitate cu cererea de racire sau de incalzire. Comparativ cu sistemele de aer conditionat traditionale cu viteza fixa (On/Off), sistemul de climatizare cu compresor Inverter ajunge initial la temperatura dorita si o mentine stabila, fara variatii deranjante, cu avantajele confortului si al consumului mai redus de energie.

Conform specificatiilor acest model este incadrat in clasa de consum energetic A++ atunci cand este utilizat pentru racire si clasa de consum A, atunci cand este utilizat pentru incalzire. Pentru ca aerul sa fie intotdeauna curat, lipsit de bacterii si impuritati, acesta este dotat cu filtru antibacterian. Situat in partea frontala, acesta se poate scoate rapid si se poate spala, in cazul in care incepe sa degaje mirosuri neplacute. Functiile din dotarile aparatului sunt cele uzuale: racire, incalzire, ventilare, dezumidificare, timer si sleep/night mode. Desi este destul de puternic, Beko BDEU 240 este ramane un aparat silentios, unitatea interioara avand un zgomot de rulaj maxim de 64 decibeli iar cea exterioara 68 decibeli.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *