AUX ASW-H12A4/LFR1DI – aer conditionat silentios si cu putere mare de racire

Atunci cand mi-am montat primul aparat de aer conditionat am cautat ceva cu raport pret/calitate foarte bun, nu am vrut sa platesc in plus doar pentru brand. Dupa lungi cautari prin ofertele magazinelor online m-am oprit la AUX, un brand despre care nu auzisem mai nimic pana atunci dar care am vazut ca este dotat cu compresor GMCC – practic acelasi compresor pe care il intalnim la toate aparatele de aer conditionat marca Samsung, atunci m-am gandit ca nu are sens sa platesc in plus cand pot obtine aceleasi performante la un pret mult mai bun.

Modelul ales de mine a fost ASW-H12A4/LFR1DI, aveam nevoie de ceva cu putere mai mare de racire, capabil sa raceasca un apartament cu 3 camere. L-am cumparat online de aici avand nu doar cel mai bun pret disponibil dar si transportul gratuit. In pret nu a fost inclusa instalarea, aceasta am platit-o separat dupa achizitionare catre o firma autorizata de acest producator (lista completa o puteti gasi aici) – in cazul in care firma care monteaza aparatul nu este autorizata riscati sa pierdeti garantia oferita de producator. Din experienta personala pot spune ca pretul pentru instalare este in jur de 350-400 lei, bineinteles acesta poate varia usor in functie de fiecare oras si firma.

AUX ASW-H12A4-LFR1DI unitate interioara

Aspectul acestuia este destul de simplu, unitatea interioara fiind complet alba, cu un mic display tip LCD care indica temperatura setata. Mai multe informatii legate de temperatura, programul utilizat precum si treapta de ventilare sunt disponibile pe display-ul de pe telecomanda. Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat, lipsit de bacterii si impuritati, acest model este dotat cu un filtru de aer si filtru anti mucegai – ambele pot fi scoase si spalate ori de cate ori este nevoie.

Cei 12000 BTU sunt suficienti pentru racirea unei locuinte, in acelasi timp consumul de energie fiind unul extrem de scazut. Conform producatorului acest aparat este incadrat in clasa de consum energetic A++ atunci cand este utilizat pentru racire si A+ atunci cand este folosit pentru incalzire. Indiferent de modul de utilizare consumul de energie este unul scazut, folosit zilnic aproximativ 4-5 ore acesta mi-a crescut factura la energie cu aproximativ 40-50 lei, un consum destul de bun avand in vedere puterea mare de racire.

Consumul redus este dat in principal de compresorul de ultima generatie tip Inverter marca GMCC – acesta reuseste sa faca aparatul mult mai silentios, plus ca face posibila functionarea acestuia chiar si atunci cand temperatura din exterior ajunge pana la -15 grade. Functiile din dotare sunt cele uzuale, intalnite de obicei la orice aer conditionat mai nou: racire, ventilare, incalzire si dezumidificare plus alte cateva functii speciale, cum ar fi: modul silentios, turbo, sleep si timer.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *