AUX AM-12A4/R – aer conditionat portabil – fara instalare

Nu intotdeauana poti instala un aparat de aer conditionat, sunt situatii in care locuinta nu permite acest lucru (din cauza instalatiei electrice invechite) sau poate locuiesti in chirie si proprietarul nu este de acord cu acest aparat. In situatiile de acest gen un apart portabil te poate scapa de canicula, aproape la fel de rapid precum unul standard. AUX AM-12A4/R face parte din aceasta categorie, fiind un model accesibil care poate fi luat oriunde ai nevoie de racoare. 🙂

Eu am cumparat acest aparat de aici, avand un pret foarte bun precum si transportul gratuit. Un alt avantaj pe care aparatelor de acest gen il au, este acela ca nu vei mai plati in plus pentru instalare iar atunci cand nu il mai folosesti il poti strange si pastra in alta parte, in felul acesta vei elibera spatiul ocupat. Dimensiunile sale sunt foarte bune, avand o inaltime de aproape 80 centimetri si o latime care nu depaseste 50 centimetri. Cantareste 34 kilograme insa este o greutate normala, fiind vorba despre un aparat dotat cu compresor.

AUX AM-12A4-R din lateral

Aspectul este oarecum clasic, intalnit de obicei la orice aparat din aceasta categorie. Complet alb cu un display destul de mare in partea frontala, acolo fiind disponibil si un panou de control de unde poate fi setat programul sau temperatura dorita. Cei 12000 BTU sunt suficienti pentru a raci cateva camera din locuinta fara probleme, bineinteles poate fi utilizat si pentru spatii mai largi insa atunci randamentul scade. Conform producatorului acest aparat este incadrat in clasa de consum energetic A, atunci cand este utilizat pentru racire si B atunci cand este folosit pentru incalzire.

Eu l-am folosit doar pentru racire si am fost multumit de performantele precum si consumul de energie. Nu cred ca este cea mai buna solutie atunci cand vine vorba de incalzire, fiind incadrat intr-o clasa inferioara. Ce nu am precizat pana acum este ca acest model vine dotat si cu telecomanda, astfel ca poate fi setat din orice loc al camerei, fara a fi nevoie sa va deplasati pana la panoul frontal. Functiile din dotare sunt cele uzuale si cele necesare unui aparat de acest gen: racire, incalzire, ventilare, Sleep/Night (mod special pentru functionarea pe timpul noptii) precum si functia timer care permite inchiderea acestuia la o anumita ora.

Fiind vorba despre un aparat care va sta in permanenta in camera unde locuiesti este important ca zgomotul produs de acesta sa nu fie unul foarte ridicat. Conform producatorului zgomotul produs este de 65 decibeli. Nu este ceva foarte deranjant insa nici foarte silentios – cu un televizor deschis aproape ca nu il mai auzi. Per total AUX AM-12A4/R este un aparat care te scapa de caldura intr-un mod rapid si economic, fara a mai necesara instalarea acestuia de catre o firma autorizata, un fel de ventilator mai evoluat. 😀

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *