Asus ZenPad 8.0 Z380C-1L059A – tableta de 8inch cu performante bune si Android Lollipop

Chiar daca tabletele nu mai sunt atat de populare precum erau in urma cu cativa ani, asta nu inseamna ca producatorii au renuntat la producerea acestora. Daca la aparitia acestor device-uri, diagonala cea mai raspandita era cea de 7 inch, in prezent modelele populare sunt cele de 8 inch. Asus ZenPad 8.0 Z380C-1L059A, modelul prezent in articolul de astazi este unul pe care il recomand celor care isi doresc un device performant, insa nu dispun de un buget foarte mare.

Tableta este construita in mare parte din plastic, insa parile laterale sunt din metal oferind un aspect inovator si tot in acelasi timp protejeaza si ecranul tabletei. Marginile tabletei sunt usor curbate, ceea ce face ca tableta sa nu alunece din palma. Spatele este acoperit de un plastic usor texturat, rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarituri ce pot aparea in timp. Este subtire si usoara, fiind o tableta care poate fi tinuta intr-o singura mana perioade indelungate.

Asus ZenPad 8.0 Z380C-1L059A din fata

Asa cum am precizat mai devreme tableta vine din fabrica cu Android v5.0 Lollipop, un sistem de operare stabil care functioneaza foarte bine. Acesta are aplicata interfata specifica Asus, mai exact ZenUI, aceasta avand ca rol imbunatatirea sistemului Android, cu un aspect nou elegant care extinde spatiul alb pentru un design care se potriveste oricarui utilizator. Conform producatorului noua interfata este mai luminoasa, mai inteligenta, mai simpla si chiar mai frumoasa.

Sub carcasa este prezent procesorul Intel Atom x3-C3200, dotat cu patru nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.1 Ghz. Acesta impreuna cu cei 2GB de RAM fac ca majoritatea aplicatiilor disponibile in Market sa functioneze fara probleme. Pentru stocare producatorul pune la dispozitiei 16GB, dintre care o buna parte sunt ocupati de catre Android. De aceea recomand instalarea unui card MicroSD, acesta poate aduce un plus de pana la maxim 64GB.

Diagonala de 8 inch cred ca este cea potrivita pentru activitatile multimedia (internet, filme sau jocuri). Ecranul folosit este unul tip IPS iar rezolutia maxima este de 1280 x 800 pixlei. Imaginiele afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Tableta este dotata cu doua camere web, una frontala cu rezolutie de 2 megapixeli iar cealalta cu rezolutie de 5 megapixeli. Ambele „scot” poze decente, atata timp cat exista suficienta lumina. Cu ajutorul modului Wide Angle puteti captura imagini alaturi de familie si prieteni datorita unghiului mare de pana la 140 de grade. La internet se poate conecta doar prin WiFi. Desi nu se specifica capacitatea bateriei, o incarcare va poate ajunge pana la maxim 5-6 ore de utilizre.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *