Asus ZenPad 8.0 Z380C-1B043A – tableta performanta ieftina cu display de 8 inch

Din noua serie ZenPad aducem astazi la review o tableta performanta cu pret accesibila, perfecta pentru cei care nu dispun de un buget foarte mare insa isi doresc un produs premium cu performante bune. Acest model a fost anuntat pentru prima data undeva la inceputul lunii iulie insa in prezent este disponibile in magazinele din Romania. Cel mai bun pret pentru acest model l-am gasit aici, avand transportul gratuit.

De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, bineinteles aceasta optiune fiind contracost. Din fabrica vine cu Android 5.0 Lollipop, ultima versiune de Android, acesta avand o interfata usor customizata de catre Asus. Legat de aspect acest model este unul care arata foarte bine, conform producatorului marginea tabletei este construita din metal oferind un aspect inovator si tot in acelasi timp protejand si ecranul tabletei. Marginile tabletei sunt usor curbate, ceea ce face ca tableta sa nu alunece din palma.

Asus ZenPad 8.0 Z380C-1B043A din fata

De asemenea spatele tabletei este construit dintr-un plastic mat care ofera un plus de aderenta dar si o rezistenta marita atat la urmele aparute dupa utilizare precum si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Aspectul acesteia este unul elegant si modern iar dimensiunile sunt cele standard, intalnite de obicei la orice tableta cu display de 8 inch, discutam despre o greutate de 350 grame si o grosime care nu depaseste 8 milimetri.

Sub carcasa este prezent un procesor Intel Atom x3-C3200 dotat cu patru nuclee fizice care impreuna cu cei 2GB de memorie RAM ruleaza fluent si fara probleme atat sistemul de operare cat si restul de aplicatii instalate. In momentul de fata nu cred ca exista aplicatie sau joc care sa nu poate fi instalata si utiliata corespunzator. Pentru stocare cei 16GB sunt suficienti doar daca nu sunteti pasionati de jocuri, atunci s-ar putea ca spatiul sa nu fie de ajuns, mai ales ca o buna parte din spatiul disponibil este ocupat de catre Android.

De aceea pentru extinderea spatiului de stocare eu recomand instalarea unui card MicroSD, acesta poate aduce un plus de pana la maxim 64GB. Asa cum am precizat de la inceputul acestui articol, diagonala ecranului masoara 8 inch, fiind o marime potrivita atat pentru jocuri cat si pentru filme sau web browsing. Ecranul are o rezolutie maxima de 1280 x 800 pixeli iar imaginile afisate sunt foarte bune – culori vii si naturale. Fiind vorba despre un display IPS unghiul de vizibilitate este unul foarte bun.

Desi discutam despre o tableta accesibila aceasta este dotata cu 2 camere web, una frontala cu rezolutie de 2 megapixeli (foarte buna pentru selfie-uri) si una pe spate cu rezolutie maxima de 5 megapixeli, fara blit. La internet Asus ZenPad 8.0 Z380C-1B043A se poate conecta doar prin WiFi, neavand suport pentru 3G. Legat de autonomie, bateria poate asigura pana la maxim 8 ore de utilizare multimedia (internet, filme sau jocuri). Per total acest model este unul cu raport pret/calitate si performanta corect, mai ales daca reusiti sa o prindeti si la reducere. ­čÖé

Articole similare:

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *