Asus ZenPad 10 Z300CL-1A001A – tableta cu specificatii bune si suport 4G

Desi lansata undeva la jumatatea lui 2015, seria ZenPad de la Asus este deja disponibila in magazine. Modelul prezent astazi la review este Z300CL-1A001A, cu display generos si conectivitate 4G, acest model este unul pe care il recomand in special celor care isi doresc un device performant, insa nu dispun de un buget foarte mare. Cea mai buna oferta am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost.

Carcasa este complet neagra, construita in mare parte dintr-un plastic mat, cu finisaj usor texturat. Marginea acesteia este acoperita de un metal, oferind un aspect inovator si tot in acelasi timp protejeaza si ecranul tabletei. Marginile tabletei sunt usor curbate, ceea ce face ca tableta sa nu alunece din palma. Spatele este acoperit din plastic, acesta oferind un plus de protectie impotriva zgarieturilor sau a urmelor aparute dupa utilizare. Pentru o protectie suplimentara recomand sa cumparati si o husa, mai ales ca pretul acestora nu este unul foarte mare.

ASUS ZenPad 10 Z300CL-1A001A din fata

Sub carcasa intalnim un procesor de ultima generatie, marca Intel, mai exact modelul Z3560. Acesta dispune de patru nuclee fizice (QuadCore) care functioneaza la o frecventa standard de 1800 MHz. Cei 2GB de memorie RAM sunt de ajuns, atat pentru sistemul de operare cat si pentru restul de aplicatii sau jocuri instalate. Nu cred ca exista in momentul de fata aplicatie sau joc disponibila in Market care sa nu functioneze. Ce nu am precizat este ca din fabrica vine cu Android v5.0 Lollipop cu interfata specifica Asus aplicata. Este un sistem de operare stabil si destul de nou care functioneaza ireprosabil.

Ecranul are o diagonala care masoara 10 inch iar rezolutia maxima este de 1280 x 800 pixeli. Imaginile afisate de acesta sunt foarte bune iar culorile vii si naturale. Foloseste tehnologia IPS, astfel unghiul de vizibilitate este unul excelent. Desi producatorul nu precizeaza in specificatii, sunt sigur ca ecranul este unul protejat Gorilla Glass. Totusi, pentru o protectie suplimentara recomand aplicarea unei folii.

Pentru stocare si pentru instalarea aplicatiilor, cei 32GB ar trebui sa fie suficienti, chiar daca o buna parte sunt ocupati de Android. Totusi, daca doriti puteti extinde spatiul de stocare cu ajutorul unui card MicroSD, acesta va poate aduce un plus de pana la maxim 64 GB. Asus ZenPad 10 Z300CL-1A001A se poate conecta la internet atat prin WiFi cat si prin 3G/4G – pentru aceasta optiune este necesara o cartela de internet cu optiune activa. Desi nu se specifica nicaieri capacitatea bateriei, aceasta poate asigura o autonomie de pana la 6-7 ore de utilizare obisnuita (internet, filme sau jocuri).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *