Asus X555LJ-XX443D – laptop multimedia accesibil cu design modern si elegant

Daca esti in cautarea unui laptop cu performante multimedia si aspect modern atunci poti lua in calcul si modelul adus astazi la review. Face parte din seria 2015, fiind un sistem format din componente de ultima generatie, toate la un pret accesibil. Personal il recomand persoanelor care sunt pasionate de jocuri si nu dispun de suficienti bani pentru o configuratie speciala gaming. Bineinteles ca nu este un sistem care sa poata rula toate jocurile la detalii maxime insa, poate oferi o experienta placuta.

Dupa achizitionare veti observa ca sistemul de operare prezent este Free DOS, un OS fara interfata grafica care nu poate fi utilizat pentru task-urile zilnice. De aceea eu recomand sa instalati Windows, indiferent ce versiune doriti. Pe site-ul producatorului sunt disponibile drivere atat pentru Windows 7 cat si pentru versiuni mai noi precum 8.1 sau 10. Garantia oferita de producator este de 24 de luni insa daca alegeti sa il cumparati pana in decembrie 2015 puteti prinde promotia conform careia in cazul in care produsul se strica primiti banii inapoi dar si produsul reparat.

Asus X555LJ-XX443D din fata

Asa cum am precizat de la inceputul acestui review, X555LJ-XX443D este un model care nu se remarca doar prin performante multimedia, acesta fiind un laptop care arata si foarte bine. Este construit in totalitate dintr-un plastic de calitate cu aspect metalic, foarte rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare precum si micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Pe laterale sunt prezente porturile standard (doua porturi USB 3.0, unul singur USB 2.0, iesire HDMI, VGA si audio).

Dimensiunile acestuia sunt cele uzuale, intalnite de obicei la orice model cu display de 15.6 inch. Este foarte bine racit, chiar si dupa mai multe ore de utilizare intensa carcasa acestuia ramanand rece. Asa cum am precizat, diagonala ecranului este cea standard, 15.6 inch cu o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Imaginile afisate de acesta sunt clare iar culorile vii si naturale. De asemenea unghiul de vizibilitate este unul foarte bun, chiar daca nu este vorba despre un display IPS.

Sub carcasa este prezent un procesor de ultima generatie, model i3-5005U, lansat pentru prima data undeva la inceputul lui 2015. Dispune de doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard 2 GHz, avand un consum redus de energie. Tot integrat pe procesor este prezent si un chipset grafic din seria Intel HD Graphics 5500, acesta fiind utilizat pentru activitatile tip office. Atunci cand este nevoie de mai multa putere de procesare grafica intra in functiune placa video dedicata (tehnologia Optimus).

Vorbim despre o placa video NVIDIA GeForce 920M, dotata cu 2GB de memorie RAM, aceasta poate asigura functionarea fluenta si fara probleme a jocurilor lansate pana in prezent. Cei 4 GB de memorie din dotare sunt suficienti atat pentru sistemul de operare cat si pentru restul de programe, de aceea nu cred ca este nevoie de un upgrade nici pe viitor, acestia fiind integrati direct pe placa de baza. Acelasi lucru il pot spune si despre cei 500GB disponibil pentru stocare. Daca nu folositi spatiul pus la dispozitie de catre producator eu personal recomand inlocuirea HDD-ului cu un SSD, pentru un plus de viteza.

La capitolul multimedia Asus X555LJ-XX443D vine dotat cu unitate optica tip DVD-RW, cititor de carduri, camera web cu rezolutie VGA precum si un sistem audio destul de performant. Bateria este cu numai doua celule insa neavand consumatori foarte mari aceasta poate asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *