Asus X555LA-XX1160D – laptop cu design premium dar cu performante multimedia limitate

Daca iti plac laptopurile cu design modern si atractiv insa nu-ti permiti unul din categoria premium (din aluminiu sau alte materiale scumpe) cu siguranta poti alege ceva care sa aiba exact acelasi design insa construit din materiale mai ieftine. In cazul de fata avem un laptop cu performante multimedia care arata foarte bine si care se vinde la un pret accesibil insa este construit in totalitate din plastic.

Acesta se poate cumpara online de aici, avand transport gratuit precum si posibilitatea de a extinde perioada de garantie. Inainte insa poate esti interesat de ce se ascunde in spatele carcasei, care sunt performantele aceatuia si la ce te poti astepta dupa achizitionare. Eu l-am cumparat in urma cu o saptamana pentru un prieten bun si l-am folosit cateva zile, timp in care am instalat sistemul de operare precum si alte programe necesare. Acesta vine din fabrica cu FreeDos, un sistem fara grafica destul de rudimentar care nu poate fi utilizat. De aceea eu am ales sa instalez Windows 7, cu mai mult timp pierdut pentru cautarea driverelor compatibile – producatorul nu ofera suport decat pentru versiunea de Windows 8.1.

Asus X555LA-XX1160D din fata

Asa cum am precizat la inceputul acestui articol, X555LA-XX1160D este un model care arata foarte bine, chiar daca este construit in totalitate din plastic. Vorbim despre un design modern si elegant, finisaje placute si dimensiuni reduse, in tendinte cu standardele actuale. Este dotat cu 3 porturi USB, dintre care unul dintre acestea USB 3.0 (pentru transfer de mare viteza), iesire VGA si HDMI – utila in cazul in care doresti sa il conectezi la un monitor mai mare.

Marimea ecranului este cea standard, intalnita de obicei cam la toate laptopurile moderne, 15.6 diagonala cu o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Suprafata acestuia este lucioasa, astfel ca imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. In schimb este mai greu de utilizat in spatii deschise sau acolo unde exista lumina naturala.

Procesorul din dotare este unul de ultima generatie, model i3-5005U, lansat undeva la inceputul lui 2015. Este un model nu foarte performant insa cu un consum redus de energie. In teste a scos un punctaj mediu de 3000 puncte, fiind perfect pentru activitatile multimedia entry level. Are doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 2 GHz. Cei 4GB de memorie RAM sunt suficienti atat pentru sistemul de operare cat si pentru restul de programe instalate. Se poate face upgrade la memorie, cea cu care vine fiind integrata direct pe placa de baza.

Pentru stocare cei 500GB pusi la dispozitie de hard disk sunt suficienti pentru orice tip de utilizator, insa daca iti doresti un plus de viteza recomand sa faci un upgrade si sa il inlocuiesti cu un SSD. Placa video este integrata pe procesor, face parte din seria Intel HD Graphics 5500, foarte buna pentru activitatile obisnuite – filme, jocuri cu cerinte reduse si alte aplicatii 3D. Bateria desi este cu numai 2 celule poate asigura o autonomie de pana la 4-5 ore de utilizare normala.

Articole similare:

Un comentariu pentru “Asus X555LA-XX1160D – laptop cu design premium dar cu performante multimedia limitate

  1. Salut.Am si eu acest model.Ai putea pune un link unde sa gasesc driverele pentru win 7 64?Am cautat dar n-am reusit sa gasesc decat doar pentru LAN Merci anticipat. CD-ul primit ofera suport doar pentru win 8.1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *