Asus X553MA-XX402D – laptop office cu design placut si modern

Daca folosesti laptopul doar pentru task-urile zilnice (internet, filme si jocuri online) probabil stii ca nu ai nevoie de o configuratie foarte performanta pentru a realiza aceste lucruri in conditii decente. Modelul despre care vom discuta in articolul de astazi face parte din seria office marca Asus, fiind perfect pentru persoanele care nu au nevoie de performante ridicate insa isi doresc un sistem ieftin si stabil.

Din fabrica acesta vine cu FreeDOS, un sistem de operare fara interfata grafica, apropiat de ce era odata MS-DOS. Eu personal recomand Windows, nu doar pentru performante optime dar si pentru suportul oferit de producator – drivere si alte programe necesare. Desi nu este dotat cu cea mai buna configuratie acest model suporta fara probleme chiar si ultima versiune de Windows. De asemenea trebuie specificat faptul ca acest model beneficiaza de o promotie pana la sfarsitul acestui an. In cazul in care se strica producatorul se obliga sa returneze banii precum si produsul reparat.

Asus X553MA-XX402D din fata

Design-ul acestuia este acelasi pe care il intalnim si la modelele din categoria multimedia insa, in acest caz materialele folosite sunt de o calitate mai slaba. Carcasa este construita dintr-un plastic negru mat care desi nu iese in evidenta ca si o carcasa cu aspect metalic, este mult mai rezistenta atat la urmele aparute dupa utilizare precum si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Dimensiunile in schimb sunt cele uzuale, intalnite de obicei la majoritatea modelelor de 15.6 inch, indiferent de producator.

Tastatura din dotare vine cu blocul numeric, prezent in partea dreapta acesta este foarte util mai ales atunci cand utilizati laptopul pentru aplicatii office. De asemenea dimensiunile touchpad-ului fac din acesta un bun inlocuitor al mouse-ului. Pe laterale sunt prezente porturile uzuale (2 porturi USB dintre care unul USB 2.0 si altul USB 3.0, iesire audio, VGA si HDMI) precum si unitatea optica tip DVD-RW.

Diagonala ecranului este cea standard, 15.6 inch cu o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Imaginile afisate sunt clare iar culorie vii si naturale. Suprafata acestuia este lucioasa, fiind mai greu de utilizat in spatii deschise, acolo unde exista lumina naturala. Sub carcasa este prezent un procesor model N3540, lansat pentru prima data undeva la sfarsitul lui 2014. Acesta dispune de 2 nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 2.16 GHz insa poate ajunge pana la maxim 2.66 GHz. Integrat pe procesor este prezent si un chipset grafic din familia Intel HD Graphics, acesta fiind responsabil pentru activitatile video.

Vine cu un singur slot de memorie, acela fiind ocupat de o placuta cu capacitate de 4GB. Aceasta este suficienta atat pentru sistemul de operare (indiferent care ar fi acela) dar si pentru restul de programe instalate. Acelasi lucru se poate spune si despre spatiul pus la dispozitie pentru stocare, cei 500GB sunt mai mult decat necesari, avand in vedere ca este vorba despre o configuratie office. Pentru un plus de viteza eu recomand inlocuirea acestuia cu un SSD.

La capitolul multimedia Asus X553MA-XX402D vine dotat cu unitate optica, camera web cu rezolutie VGA, cititor de carduri precum si un sistem audio destul de bun. Bateria din dotare este cu numai 2 Celule insa neavand consumatori foarte mari, aceasta poate asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita (internet, filme sau muzica).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *