Asus X550JX-XX016D – laptop multimedia cu placa video dedicata, bun pentru jocuri

Daca esti pasionat de jocuri insa vechiul PC este depasit de cerintele actuale, poti opta pentru un model multimedia cu pret accesibil, dotat placa video dedicata performanta, excelent pentru jocuri sau aplicatii care necesita configuratii performante. Modelul adus astazi la review face parte din noua serie multimedia a producatorului taiwanez, avand nu un design modern si elegant, apropita cu ce intalnim la modelele din categoria premmium.

Din fabrica acesta vine cu FreeDOS, un sistem de operare gratuit fara interfata grafica. Pentru o functionare optima recomand Windows 8.1 sau Windows 10, pentru aceste versiuni de Windows veti gasi si drivere actualizate direct pe site-ul producatorului. Daca alegeti sa instalati o versiune mai veche de Windows va trebui sa cautati drivere in functie de fiecare componenta. Asa cum am precizat mai devreme, este un model care arata foarte bine, avand un design asemanator cu ce intalnim la modelele mai scumpe, de la acelasi producator.

Asus X550JX-XX016D

Diferenta dintre acest model si unul mai scump este la materialele folosite, X550JX-XX016D fiind construit in totalitate din plastic. Chiar si asa finisajul acestuia este unul metalic, foarte rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare precum si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Pe laterale sunt prezente porturile uzuale, intalnite de obicei la orice alt model din aceasta categorie de pret: iesire audio, HDMI, VGA, 2 porturi USB 3.0, un singur port USB 2.0 dar si intrare pentru cablul de internet.

Tastatura este tip clichet, foarte silentioasa si placuta la atingere, aceasta ramane comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare. Nu lipseste blocul numeric, acesta fiind foarte util pentru persoanele care folosesc laptopul pentru aplicatii tip office. De asemenea carcasa este foarte bine racita, utilizat intens aceasta ramane la o temperatura optima de utilizare. Desi n-am utilizat decat foarte putin, touchpad-ul raspunde bine la comenzi iar marimea acestuia il face un bun inlocuitor al mouse-ului.

Pentru a putea obtine un pret accesibil, producatorul a ales ca procesorul sa fie unul dintr-o generatie mai veche, astfel discutam despre un i5-4200H, model lansat pentru prima data pe piata undeva la sfarsitul lui 2013. Acesta este dotat cu doua nuclee fizcie care functioneaza la o frecventa standard de 2.8 GHz insa atunci cand este nevoie de mai multa putere de procesare poate ajunge pana la maxim 3.4 GHz. In teste acesta a reusit sa scoata un punctaj mediu de 4425, fiind perfect pentru activitatile multimedia si gaming. Tot integrat pe procesor este prezent si un chipset grafic din seria Intel HD Graphics 4600, acesta functioneaza atunci cand nu este nevoie de placa video dedicata – in felul acesta consumul de energie este unul scazut iar performantele sunt aceleasi.

Atunci cand este nevoie de mai multa putere de procesare grafica, intra in functiune placa video dedicata NVIDIA GeForce GTX 950M, dotata cu 2 GB de memorie RAM. Aceasta poate rula fara probleme cam orice joc aparut pana in prezent – chiar daca nu la rezolutie si detalii maxime. Vine dotat cu 4GB de memorie RAM insa suporta upgrade pana la maxim 8GB. Pentru stocare hard disk-ul de 1TB cred ca este suficient pentru orice utilizator, indiferent care sunt pasiunile sale. La capitolul multimedia Asus X550JX-XX016D vine echipat cu unitate optica tip DVD-RW, cititor de carduri, camera web cu rezolutie VGA precum si un sistem audio SonicMaster. Bateria este cu 4 celule, integrata in carcasa aceasta poate oferi o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *