Asus X540SA-XX018D – laptop din seria X 2016, excelent pentru activitatile obisnuite

Din noua generatie de laptopuri multimedia, aducem astazi la review modelul X540SA-XX018D, perfect pentru internet, filme sau activitati office. Cea mai buna oferta pentru acesta am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost. Din fabrica acesta vine cu FreeDOS, un sistem de operare gratuit pe care va trebui sa il inlocuiti, imediat dupa achizitonare.

Recomand sa instalati Windows 10, aceasta fiind si singura versiune de Windows pentru care producatorul ofera suport (drivere si alte programe necesare unei functionari in parametri optimi). Desi discutam despre un model accesibil, producatorul a ales ca acesta sa vina dotat cu un port USB Tip-C, acesta ofera viteze de transfer foarte ridicate, de pana la 5Gbit/s, astfel incat transferul unui film cu dimensiunile de 2GB dureaza mai putin de 2 secunde. In rest, porturile prezente pe lateral sunt cele obisnuite, intalnite in prezent la majoritatea laptopurilor din aceasta categorie de pret: iesire HDMI, audio, VGA precum si 2 porturi USB (2.0 si 3.0).

Asus X540SA-XX018D din fata

La exterior Asus X540SA-XX018D este un laptop care arata extrem de bine, avand un design diferit fata de generatia anterioara. Este construit in totalitate din plastic, insa finisajul acestuia da impresia de materiale premium. Tastatura este tip clichet, silentioasa si placuta la atingere aceasta se dovedeste foarte comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare. Pentru ca este un sistem cu performante office, blocul numeric prezent in partea dreapta este foarte util atunci cand folositi laptopul pentru task-uri de acest gen.

Se incadreaza in standardele actuale atunci cand vine vorba de dimensiuni, acesta cantarind 1.9 kilograme iar grosimea carcasei nu depaseste 2.5 centimetri. Diagonala ecranului este cea standard de acum, 15.6 inch cu o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Este un ecran de calitate, excelent pentru activitatile obisnuite.

Sub carcasa este prezent un procesor model N3700, lansat pentru prima data la inceputul lui 2015. Este un procesor cu patru nuclee fizice (QuadCore) care functioneaza la o frecventa standard de 1.6 GHz, insa care poate ajunge pana la maxim 2.4 GHz. Integrat pe procesor este prezent si chipsetul grafic Intel HD Graphics, foarte bun pentru filme HD si alte task-uri multimedia.

Desi sunt oarecum la limita, cei 4GB sunt suficienti atat pentru sistemul de operare cat si pentru restul de programe instalate. Memoria este instalata direct pe placa de baza, pe viitor facand posibil un upgrade. Pentru stocare, hard disk-ul clasic de 500GB este unul suficient, mai ales ca nu este vorba despre o configuratie cu performante multimedia. Asus X540SA-XX018D vine dotat cu unitate opticat tip DVD-RW, cititor de carduri precum si camera web cu rezolutie HD. Bateria este cu 3 celule, asigurand o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita.

Magazine de unde poate fi cumparat Asus X540SA-XX018D
Magazin Preț
evomag
 
Verifică prețul
cel
 
Verifică prețul

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *