Asus X540LJ-XX060T – laptop cu placa video dedicata si sistem de operare inclus in pret

Pentru ca cerintele programelor au crescut considerabil in ultimii ani, chiar si pentru task-urile uzuale (internet, filme, jocuri online), este nevoie de o configuratie multimedia destul de potenta. Asus X540LJ-XX060T este un laptop pe care il recomand celor care au nevoie de un sistem din segmentul multimedia, dotat cu procesor performant si placa video dedicata. Pretul acestuia este unul foarte bun, mai ales daca tinem cont de faptul ca vine cu sistem de operare la pachet.

Dupa achizitionare nu trebuie sa va mai faceti griji cu privire la sistemul de operare, acesta avand deja preinstalat Microsoft Windows 10. Evident, puteti instala orice alta versiune de Windows sau Linux, atata timp cat veti gasi drivere compatibile. Garantia oferita de producator este de 2 ani de zile, insa contracost aceasta poate fi extinsa cu inca 12 sau 24 de luni. Cea mai buna oferta am gasit-o aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul.

Asus X540LJ-XX060T din fata

La exterior intalnim un laptop cu design elegant si modern, chiar daca este construit in totalitate din plastic. Finisajul este unul metalic, iar dimensiunule sunt cele standard, intalnite de obicei la majoritatea laptopurilor cu display de 15 inch. Cantareste doar 1.9kg – fiind solutia ideala pentru utilizare portabila in concedii sau vacante. Carcasa acestuia este foarte bine racita, chiar si dupa mai multe ore de utilizare temperatura acestuia ramane una optima pentru utilizare.

Tastatura este dintr-o singura bucata, silentioasa si placuta la atingere aceasta raspunde rapid la comenzi. In partea dreapta este prezent si blocul numeric, util atunci cand folositi laptopul pentru task-uri office. Diagonala ecranului masoara 15.6 inch iar rezolutia maxima este de 1366 x 768 pixeli. Este un display standard care nu impresioneaza, insa care este suficient pentru task-urile multimedia. Unghiul de vizibilitate este bun, la fel si culorile afisate.

Sub carcasa este prezent un procesor dintr-o generatie mai veche, fiind vorba despre un Intel Core i3-4005U, model lansat pentru prima data la sfarsitul lui 2013. Este un procesor performant, cu consum scazut de energie. Este dotat cu doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.7 GHz. Integrat este prezent si chipsetul grafic din seria HD Graphics 4400, utilizat atunci cand nu este necesara functionarea placii video dedicate, tot pentru a reduce consumul de energie.

Atunci cand folositi laptopul pentru task-uri multimedia, intra in functiune placa video dedicata NVIDIA GeForce 920M, dotata cu 2GB de memorie RAM. Este o placa video destul de buna, capabila sa ruleze in conditii decente cam orice joc aparut pana in prezent, chiar daca nu la rezolutie si detalii maxime. Cei 4GB de memorie RAM sunt pentru moment suficienti atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate, maximul suportat fiind de 8GB.

Pentru stocare producatorul pune la dispozitie un HDD clasic cu capacitate de 500 GB care poate fi inlocuit cu un SSD, in cazul in care nu aveti nevoie de foarte mult spatiu pentru stocare. Bateria este integrata in carcasa, are 3 celule, si poate asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita. Per total Asus X540LJ-XX060T este un model performant cu raport pret/performant bun, recomandat chiar si pentru o utilizare multimedia.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *